#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Rotterdam: minder straten met ‘witte mannen’

D66 Rotterdam wil in de toekomst minder ‘witte mannen’ op de Rotterdamse straatnaambordjes. De partij pleit in de gemeenteraad voor een ‘diverser’ straatnamenbeleid.

,,Het blijkt dat 92 procent van de vernoemde straatnamen naar witte mannen verwijst’’, zei raadslid Nadia Arsieni in de gemeenteraad. ,,Mannen en vrouwen uit allerlei culturen maken een belangrijk verschil voor onze wereldstad. Dat moeten we terug zien op straat’’, aldus Arisieni.

Samen met NIDA, SP, GroenLinks en PvdA diende de partij een initiatiefvoorstel om dit te bewerkstelligen. Hierover wordt pas later gestemd.

Lees het artikel op de site van het AD!

Reageren


Otto

26-02-2018 06:49
Als er een partij is die de Joden haat is het de politieke partij NIDA wel, deze partij heeft al zeer veel kwetsende opmerkingen gemaakt, en weinige reageren hierop. Alle partijen hebben Wilders uitgesloten(hun goed recht) ook de christelijke partijen hebben dat gedaan. Maar hebben het CU/CDA ook DENK/NIDA uitgesloten, nee toch, dus ik ga maar niet stemmen, en vooral niet op de CU/CDA die hebben in dit kabinet er mee ingestemd, dat Jeruzalem niet de enige hoofdstad van Israel is, maar dat oost-Jeruzalem voor Palestina is, dus als ik deze partijen stem, stem ik hier ook mee in. Het zal mij niet verwonderen, dat zij zo een overeenkomst met DENK/NIDA sluiten, alleen al voor de macht. Het is toch werkelijk een verraad, dat juist de CU/CDA Israel zo'n mes in hun rug steken, echt hier kan nooit voor deze partijen een zegen op rusten, als je zo de oogappel van God verraad!!!

vader Jakob

26-02-2018 03:25
Uiteraard moet de "weg-met-ons" kronkel ook zichtbaar zijn in de straatnamen. Totaal doorgeslagen politieke correctheid. Mag ik een teiltje?

Theo

26-02-2018 03:07
Dan krijg je bijv de Jihadstraat; Antifaplein, etc .. Deze partijen gaan gewoon door met cultuurvernietiging en hun absurde political correctness .
Schrale troost : in the end zullen zij de eersten zijn die de gevolgen van deze onzinnige politiek zullen dragen .