#Tb 15 euro gift
Enquête: 027-Verdringt muziek Gods Woord? Ja Nee

Boek-muziek-film

Bach leest Bach

Govert Jan Bach, nazaat van de over-overgrootvader van Johann Sebastian Bach, las in de net-gepresenteerde heruitgave van Bachs eigen Bijbel. Vorige week werd in Middelburg in het oude Stadhuis deze in Nederland geproduceerde facsimile-heruitgave van de Bijbel van Johann Sebastian Bach gepresenteerd.

Het originele exemplaar van deze Bijbel die in het bezit was van Bach en waarin hij tal van persoonlijke aantekeningen maakte bevindt zich in St. Louis in de VS. De bibliotheek in Amerika werkte samen met de Friese uitgeverij Van Wijnen uit Franeker in een kostbare zogenaamde facsimile-uitgave, die in een beperkte oplage van 1000 genummerde exemplaren wereldwijd verschijnt.

(foto: Marcel Zwitser)

Reageren


Thea

27-02-2018 05:46
@Bastiaan. 'Hemelse' muziek!

BASTIAAN

27-02-2018 11:09
De naam van de rechtvaardige is tot eeuwige gedachtenis lees ik in de Psalmen 112:6.

Verrassend om te lezen dat Govert Jan Bach, nazaat van de over-overgrootvader van Johann Sebastian Bach, mocht lezen in de net-gepresenteerde heruitgave van Bachs eigen Bijbel. Vorige week werd in Middelburg in het oude Stadhuis deze in Nederland geproduceerde facsimile-heruitgave van de Bijbel van Johann Sebastian Bach gepresenteerd.

De twee allergrootste evangelisten van de afgelopen drie eeuwen zijn Johan Sebastiaan Bach met zijn Mattheus Passion en vele Cantaten en George Friedrich Händel met zijn Messiah.

Honderden miljoenen mensen worden jaarlijks bereikt met hun magistrale muzikale Bijbels pure Evangelie. Geen dag zonder Bach is een veel gezegd spreekwoord. Op You Tube zijn prachtige uitvoeringen van hun werken dag en nacht te beluisteren.