#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Israël

De kosten van de erkenning van Jeruzalem

Toen de Amerikaanse president afgelopen december in alle openheid Jeruzalem officieel erkende als hoofdstad van Israël, werd deze stap door de internationale gemeenschap veroordeeld als een gevaarlijke beslissing waardoor veel bloed zou gaan vloeien. Maar dat is gelukkig niet gebeurd. De Arabische wereld staat voor veel grotere problemen dan de vraag van wie Jeruzalem is.

In Israël is men verdeeld enthousiast over Trumps uitspraken. Hier vraagt men zich af of Washington de uitspraak van Trump later zal gebruiken om concessies af te dwingen in een nieuw vredesproces. Trump blijft een zakenman en een gewiekste onderhandelaar. Dit Jeruzalem-gebaar zou wel eens de perfecte troef kunnen zijn in de onderhandelingen, waarmee de vrede misschien toch kan worden afgedwongen.

Na de jaarwisseling beklaagde Trump zich via zijn geliefde medium Twitter over Pakistan en de Palestijnse Autoriteit. Het zijn volgens hem landen die niet dankbaar zijn voor de omvangrijke financiële hulp die ze krijgen. Middenin zijn digitale woede-uitbarsting stond een zinnetje dat de aandacht van de Israëli’s wekte. De president schreef: ‘We hebben Jeruzalem, de moeilijkste factor in de onderhandelingen, van tafel gehaald, maar dat heeft Israël meer gekost.’
 
Gelukkig begrijpt Trump dat de Palestijnse Autoriteit geen eerlijke vredesonderhandelaar is (wat uit de rest van zijn tweet bleek) en dat Israël de PA onder de huidige omstandigheden niets zou moeten geven. Toch is het nu de vraag of Trumps verklaring Israël nog duur zal komen te staan.

Voormalig ambassadeur in de VS, Yoram Ettinger, klinkt optimistisch. Volgens hem heeft Israël niets te vrezen. Hij zei tegen onze verslaggever: ‘Wat Trumps bedoelingen zijn, moeten we nog even afwachten. Je moet altijd op het ergste voorbereid zijn, ook Amerika moeten we zo benaderen. Dan zullen we positief verrast zijn als we merken dat Trump Israël niet onder druk wil zetten.’
 
De meeste Israëli’s moeten eerst wennen aan die gedachte. Ze zijn te vaak door de voormalige presidenten Clinton, Bush en Obama misleid. Waarom zou de huidige president plotseling tegen de internationale stroom in willen zwemmen? Ettinger denkt dat het goed is voor de VS. Als zakenman is Trump zich daar volledig van bewust, want hij denkt anders dan een politicus die zich door actuele trends laat meeslepen.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Reageren


Mira

27-02-2018 09:10
Niet van wakker liggen lieve Otto! Onze G'd is groter als het CDA/CU! Wie laatst lacht, best lacht....

Otto

27-02-2018 05:39
Nou hier denk het kabinet heel anders over Bastiaan/Mira
vraag dat maar eens aan het CDA/CU deze hebben er mee ingestemd, dat oost-Jeruzalem voor Palestina is.

Mira

27-02-2018 01:13
Zo is dat Bastiaan en niet anders!!!!

BASTIAAN

27-02-2018 11:34
Wat een domme vraag: De Arabische wereld staat voor veel grotere problemen dan de vraag van wie Jeruzalem is?

Niet alleen Arabieren maar ook de Paus, VN, EU stellen die domme vraag nog steeds hoewel er in de Bijbel 800x een antwoord te vinden is van wie Jeruzalem is.

Jeruzalem is de stad van de grote Koning leert de Joodse Jeshua al in Mattheus 5:35. Hij citeert hier gewoon Psalm 48.

Jeruzalem is de stad waar JHWH lange tijd onder zijn volk Israël gewoond heeft in de nieuw gebouwde Tempel van Salomo de zoon van David. Hij woonde in het heilige der heiligen.

Alle details in 2 Kronieken 2 t/m 7 en Openbaring 14 en 19. Jeshua zal als Koning/Messias regeren in Jeruzalem met zijn 144.000 Joodse Ambassadeurs. Zie ook Zacharia 14:9.

Alle Arabieren en Palestijnen, de Paus, VN en EU leiders zullen dan diep voor de Joodse Messias Jeshua buigen en Hem dienen. Alle details in Jeremia 31 en Jesaja 60.