#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Alleen water drinken voor Dorcas

Een week lang, van 29 juni tot 4 juli, naast de normale maaltijden, alleen water drinken en andere dranken laten staan. Dat vraagt Dorcas van degenen die aan haar ‘Actie Waterkracht’ meedoen. De gemiddelde Nederlander bespaart zo, volgens de christelijke hulporganisatie, minstens 14 euro. En dat geld moet dan natuurlijk naar Dorcas.

De organisatie zegt daarmee iemand in bijvoorbeeld Ethiopië toegang te kunnen bieden tot schoon water. Iedereen mag van haar aan de actie meedoen. Wie de uitdaging aangaat, kan zich aanmelden via de Facebookpagina van Dorcas.

Zehara uit Ethiopië toont het belang van schoon water aan. Zij moest eerder uren lopen om water te halen, dat nog vervuild was ook. Zijzelf en haar gezin werden er regelmatig ziek door. Nu er een watertappunt in het dorp is, gebeurt dit niet meer en kan ze zelfs het land bewerken.

Behalve in Ethiopië heeft Dorcas ook waterprojecten in Albanië, Egypte, Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania en Mozambique. In 2014 kregen 28.225 mensen met hulp van Dorcas toegang tot schoon water binnen een straal van een kilometer van hun huis.

De al 35 jaar bestaande internationale christelijke hulporganisatie zegt in actie te komen voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Zij zegt te zijn geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 en werkt aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.


Reageren