#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Vliegen met MAF van vliegveld Teuge

Heel Nederland mag 4 juli komen kijken bij de Mission Aviation Fellowship (MAF) op vliegveld Teuge, bij Apeldoorn. De organisatie die wereldwijd vluchten mogelijk maakt in afgelegen gebieden, laat daar haar werk en vliegtuigen zien en geeft mensen de kans zelf mee te vliegen.

MAF verwacht meer bezoekers dan tijdens de vorige Open Dag, toen er 3.500 kwamen. Het is een dag voor het hele gezin, met rondvluchten, kraampjes, een kinderprogramma en natuurlijk veel vliegtuigen.

Er is een boeiend programma met workshops, waarbij ook een van de oprichters van MAF, Stuart King (93), zijn inbreng heeft. Ook is Peter Jan de Vries, die al tien jaar in het Korowai-gebied op Papoea woont, aanwezig. Hij en zijn gezin wonen in een onherbergzaam gebied en zijn, net als vele andere ontwikkelingswerkers, afhankelijk van MAF. Hij vertelt over zijn leven in het oerwoud en het belang van mobiliteit om vooruitgang te kunnen boeken.

Vroeg in de middag zullen de wandelaars van de MAF-Trail welkom worden geheten door directeur Adri van Geffen. In vier dagen legden zij de afstand tussen vliegbasis Teuge en vliegveld Oostwold (165 km) af. Op de Open Dag worden zij weer terug gevlogen. Met de sponsorloop symboliseren zij de enorme afstand die mensen in ontwikkelingslanden afleggen om bijvoorbeeld gezondheidszorg te krijgen. De 35.000 euro die is ingezameld, wordt gebruikt om de kostbare vluchten mogelijk te maken voor deze mensen.

Voor het hele dagprogramma en het inschrijfformulier: www.maf.nl/opendag


Reageren