#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 006-Ik ben gelukkig! Ja Nee

Boek-muziek-film

BCB brengt 40ste actieboek uit

BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak, brengt tijdens de Week van het Christelijke Boek 2018 haar 40ste actieboek uit. De novelle Zeeglas is geschreven door Els Florijn en kwam tot stand in samenwerking met uitgeverij Mozaïek. De feestelijke start van de Week van het Christelijke Boek vond gisteren plaats bij Boekhandel Riemer in Amersfoort. De christelijke boekhandels geven van 7 tot en met 17 maart Zeeglas gratis weg, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken.

Zeeglas is geïnspireerd op een bijzondere - waargebeurde - ontdekking in 2010. Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs, dat ze zeventig jaar geleden verliet. Sindsdien is er niemand meer binnen geweest. Julie gaat in Parijs op zoek naar de reden waarom haar grootmoeder na de oorlog overhaast haar appartement verliet. Langzaam ontrafelt het verleden zich, en begint ze te begrijpen waarom haar grootmoeder en moeder geen contact meer met elkaar hadden.

Els Florijn
De schrijverscarrière van Els Florijn begon in 2002 toen ze een verhalenwedstrijd won van Uitgeverij Kok en het Reformatorisch Dagblad. Na haar romans Laatste Nacht (2003) en Schaduw van de wolf (2006) volgde in 2010 Het meisje dat verdween, dat werd uitgeroepen tot 'Beste Christelijke Roman 2011'. In maart 2017 verscheen haar nieuwste roman Rode Papaver. Florijn werd geboren in Utrecht, groeide op in Scherpenzeel en is nu met man en kinderen woonachtig in Bilthoven.

Light for the World
De Week van het Christelijke Boek wordt mede mogelijk gemaakt door Light for the World. Deze stichting verbetert de leefsituatie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Bijvoorbeeld met aangepast lesmateriaal kunnen blinde jongeren een vak leren en hun talenten ontwikkelen.

Week van het Christelijke Boek
De promotiecampagne Week van het Christelijke Boek stelt uitgevers en boekhandels in de gelegenheid om de aandacht specifiek op het christelijke boek te richten. De christelijke boekhandels geven van 7 t/m 17 maart 2018 het actieboek gratis weg, bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken. Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetchristelijkeboek.nl

BCB
BCB is de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak. Bij BCB zijn 200 christelijke uitgeverijen, muziekdistributeurs en boekhandels aangesloten. BCB zet zich in voor de collectieve promotie van christelijke boeken en muziek en geeft onder andere actieboeken uit in de Week van het Christelijke Boek en de Christelijke Kinderboekenmaand.


Reageren