#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Israël

Links zou pro-Israël moeten zijn

Israël blijft het monster in de ogen van links. Linkse mensen zijn meer dan over wat dan ook verontwaardigd over Israël.

Het brengt meer demonstranten op koude, regenachtige dagen op straat meer dan elk ander probleem.

In de meeste opzichten ben ik normaliter links: ik sta achter algemene gezondheidszorg en was tegen de oorlog in Irak. Echter, als mijn mede-linksen denken dat boycots helpen om een einde te maken aan het Israëlisch-Palestijnse conflict en harmonie onder de volkeren hebben zij het helaas mis.

Er is een verschil tussen kritiek en demonisering. De campagne tegen Israël hoort bij de tweede categorie.

Kritiek kan resulteren in positieve verandering. Kritiek is er trouwens ruimschoots binnen Israëls eigen gezonde democratie. Maar de pogingen om Israël te demoniseren – als enige land in deze mate – is gericht op het ondermijnen van zijn bestaan.

Alsof alle problemen van de wereld de schuld zijn van de Israëli’s – de schuld van de Joden. En als die maar zouden verdwijnen, zou alles beter zijn.

Dit is niet alleen een droevige illusie, maar deze brede aanval op Israël verraadt zelfs de eigen principes van Links. Hier zijn dan acht redenen waarom links pro-Israël zou moeten zijn (of tenminste pro-vrede, in plaats van anti-Israël).

Lees het artikel op Likoed Nederland!


Reageren