#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Politiek

Paula Schot wil antisemitisme bestrijden

Het opkomend antisemitisme in Amsterdam moet (h)erkend worden en er moet harder tegen worden opgetreden. Dat zegt Paula Schot (24), lijsttrekker van de SGP in Amsterdam.

Hiermee sluit ze zich aan bij ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers, die eerder hetzelfde geluid lied horen. Het is voor het eerst dat SGP in Amsterdam vertegenwoordigd is, en gelijk ook met de jongste lijsttrekker van Amsterdam. Eerder was Schot twee jaar actief als bestuurslid SGP-jongeren. Door de contacten die ze daar opdeed, werd ze nu gevraagd voor het lijsttrekkerschap in Amsterdam.

Volgens de SGP-lijsttrekker is er in Amsterdam vanaf het begin van de verkiezingscampagnetijd al verandering gekomen in hoe er met antisemitisme wordt omgegaan. “Toen we net begonnen met de SGP-campagne was de Joodse gemeenschap en het opkomend antisemitisme echt onderbelicht. Zo waren er partijen die opkwamen voor de moslimgemeenschap, wat heel goed is natuurlijk, maar de Joodse gemeenschap bleef achter. Ik ben blij dat dit tijdens de verkiezingstijd al is veranderd.”

Lees het artikel op Messia Nieuws!

In de nieuwe Uitdaging Digitaal een interview met Paula Schot.
Hebt u zich al aangemeld voor Uitdaging Digitaal?


Reageren