#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Stoppen met zomer- wintertijd?

Het is de hoogste tijd om te stoppen met zomertijd/wintertijd.
Het is een gewoonte, welhaast een ritueel. Eind maart mag u de klokken weer een uurtje vooruit zetten. En in oktober weer achteruit. Maar waarom eigenlijk? Een groeiende groep mensen vraagt zich af of dit nog nuttig is. Wie het eens goed uitzoekt, ontdekt dat we beter vandaag kunnen stoppen met deze rare gewoonte. Het hele verzetten van de klok is nutteloos, zelfs nadelig voor mensen.

Eén tijd
Even de argumenten. De zomertijd-regeling is ingevoerd om energie te besparen. Een prima doel, maar onderzoek toont dat het amper of niet werkt. Om energie te besparen, kunnen we beter huizen isoleren, meer zonnepanelen leggen of zorgen dat auto’s het werkelijke verbruik aangeven.
Sommigen vinden het prettig om ’s zomers een uurtje langer licht in de tuin te hebben. Uiteraard, maar dat uurtje kun je ook in de winter doorvoeren. Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ik laat het aan de experts over of we beter altijd zomertijd of altijd wintertijd kunnen aanhouden: als het maar één tijd is.

Lees het artikel van Annie Schreijer-Pierik, lid van de CDA-delegatie in het Europees Parlement, op het Katholiek Nieuwsblad.


Reageren