#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Homoseksualiteit

Zoenende mannen in bijlage bij het RD

WWJD? De armbandjes met die afkorting zijn intussen uit de mode, maar de vraag die er achter zit is nog even actueel: What would Jesus do, wat zou Jezus doen? Er was kritiek op de bandjes, uit evangelische kring omdat de vraag moest luiden: wat hééft Jezus gedaan, en uit reformatorische kring, omdat je niet zo te koop moet lopen met zo’n vraag.

Desondanks kwam de vraag dinsdag in volle hevigheid op me af, toen er veel commotie ontstond rond een bijsluiter van deze krant. Maandag verspreidde het RD bij de krant een bijlage -zoals de advertentieafdeling regelmatig doet- van de stichting Civitas Christiana. Op de bijlage is een deel van de poster te zien van kledingbedrijf Suitsupply, met twee mannen die elkaar intiem zoenen, terwijl er een rood kruis door de gezichten is geplaatst.

Lees het artikel van Steef de Bruijn op het Reformatorisch Dagblad!

Reageren


Peter12

10-04-2018 07:36
ja dat bedoel ik helemaal. en dat is ook een doorgaand proces in je leven. Daarin kun je staan en vanuit leven. Hij geeft daarvoor kracht en wil.
Staat toch allemaal in Zijn Woord voor ons om vanuit te leven.

Moi

03-04-2018 08:33
@Peter12,
"en dat is de theologie. nu nog aanpassen van de wandel, incl. de ontlediging van zelf, incl. de zgn. gevoelens. Zijn je gevoelens heer? Ook daarvan kun je bevrijd worden. Vraag is of je dat wilt.
Omdat dat je identiteit (naar de voege van de tijd) welke je jezelf te vuur en te zwaard hebt toegeëigend, dan ook kwijt bent."

Bedoel je hiermee de wedergeboorte en de vernieuwing van je denken? En met identiteit, bedoel je daarmee de oude zondige natuur die met de Heere Jezus medegekruisigd is op het moment dat ik tot bekering kwam?

Peter12

03-04-2018 06:43
@Moi. en dat is de theologie. nu nog aanpassen van de wandel, incl. de ontlediging van zelf, incl. de zgn. gevoelens. Zijn je gevoelens heer? Ook daarvan kun je bevrijd worden. Vraag is of je dat wilt.
Omdat dat je identiteit (naar de voege van de tijd) welke je jezelf te vuur en te zwaard hebt toegeeigend, dan ook kwijt bent.

Moi

03-04-2018 04:12
@Theo:
"Het is goed , goed te doen maar je wordt er niet door gered ! Ken je de 5 sola’s ? Een ervan is : Sola Fide ( alleen door geloof ) ."

Ik ben niet gered door goed te doen, maar puur door mijn geloofsvertrouwen in het Volbrachte werk van de Heere Jezus voor al mijn zonden aan het Kruis van Golgotha. Goede werken zijn een resultaat van het geloof, alleen door Zijn Genade ben ik gered!

Theo

03-04-2018 12:59
Beste Moi,

Mijn laatste reaktie in dit verband . Het is goed , goed te doen maar je wordt er niet door gered ! Ken je de 5 sola’s ?
Een ervan is : Sola Fide ( alleen door geloof ) . Het is godslasterlijk te doen alsof God homosexualitiet goed zou keuren ( en alle uitingen die daarbij horen zoals zoenende mannen ) en dan te zeggen dat dit “ liefde “ is en omdat God , Liefde “ is , keurt Hij het wel goed ! Wie zijn wij om te oordelen zegt de Paus . Het klopt dat wij als mens niet moeten oordelen . Punt is echter dat wij niet oordelen maar God in zijn Woord en dat is volkomen duidelijk . Zelden is de Bijbel zo duidelijk voor waat betreft homofilie ! Het is een gruwel etc . Lees ROM 1 eens goed door en laat het op je inwerken . Voor alle zonden is vergeving mogelijk ; ook voor homofilie ! Voor een ware christen geldt echter dat je tegen de zonde strijdt en er niet aan toegeeft ( of de bijbel naar je eigen ideeen aanpast ) . Jezus zei : Ga heen Zondig Niet Meer !! Amen

Moi

01-04-2018 06:56
Beste Theo,

Dat 'christenen' geen besef meer hebben van zonde en oordeel en van dat de Heere Jezus is gestorven en weer is opgestaan voor al mijn zonden, komt omdat in veel kerken het Evangelie niet meer verkondigd wordt en helaas ook geen oproep meer tot bekering en geloof in de Here Jezus.

We zien gelukkig wel dat veel kerken op sociaal gebied steeds actiever worden t.g.v. al die bezuinigingen op de zorg en sociale zekerheid. Hoeveel kerken en christenen doen wel aan diaconie en voedselbanken? Echt geloof uit zich vooral hoe je als christen met de zwakkeren in onze samenleving omgaat, denk maar aan de Brief van Jacobus over dat oprecht geloof met goede werken gepaard gaat.

Theo

01-04-2018 05:04
Beste Moi,

Wat je om je heen ziet gebeuren is het gevolg van het feit dat vrijwel alle mensen ( ook mensen die zich Christen noemen ) de wetten van God aan hun laars lappen . Er is een soort algemene goddeloosheid aan het werk in deze wereld . Veel christenen beschouwen hun gevoel als koning ( dat noemen ze “ liefde “ ) en niet Jezus . Berouw over hun zonden bestaat niet ( want we zijn zo slecht nog niet ) . Er is geen enkel besef meer waarom Jezus gestorven is ( namelijk voor onze zonden ) . Als iemand Christen wordt dient hij van richting te veranderen ( dat heet bekering ) . Dat gebeurt eenvoudig niet meer . Men denkt als je Jezus hebt “ aangekomen “ dat het wel “ goed “ zit en je gewoon verder kan gaan met je “ wereldse” leven ! God vindt alles goed want Hij is toch “ liefde” . Ik zeg je dat mensen die zo denken op de “ brede” weg zijn en jij weet waar die heen leidt .

Moi

01-04-2018 02:01
Beste Theo,

Zaken als Gay Pride met dat ordinaire gedoe en dat homo's in het openbaar zo trots op hunzelf kunnen zijn dat zij homo zijn, kan ik ook niet goedpraten. Zelf bid ik voor homofiele mannen waar ik homofiele gevoelens voor heb dat ook zij de Heere Jezus als hun Redder en Heeg mogen aannemen en daardoor gered mogen worden.

Verder zien wij dat in ons land de verharding in onze samenleving naar de zwakkeren in onze samenleving steeds verder aan het toenemen is en dat de zorg voor kwetsbare burgers steeds meer onder druk staat. Het lijkt Sodom en Gomorra wel waar ook de zwakkeren verwaarloosd werden. Is dat nu allemaal het gevolg van seksuele immoraliteit en hebzucht?

Theo

01-04-2018 08:01
Natuurlijk moeten we als christen barmhartig zijn net als Jezus met de overspelige vrouw! Dat houdt echter niet in , goedkeuren van het Kwaad ! Jezus zei tegen de vrouw : “ Ga heen en zondig Niet meer “ . Nu wordt ervan gemaakt : “ Ga heen en zondig rustig verder , ik zie het wel door de vingers “ Mensen die bewust blijven zondigen en zelfs homo gedrag goedpraten ( oa homo pride etc .. ) gaan voor eeuwig verloren staat in de Bijbel ( dat zeg ik niet maar staat letterlijk in Gods Woord , lees ROM ) . Het is dus geen liefde , homo praktijken en propaganda goed te praten ! In feite is dat haat ! want als christen laat je hiermee weten dat het je niets kan schelen dat deze mensen verloren gaan ! Liefde is :Waarschuwen ! En wijzen op Jezus Woorden :” Ga heen en Zondig Niet meer !

Moi

31-03-2018 10:18
Zelf heb ik ook homofiele gevoelens. Alleen wijs ik de homoseksuele praktijk met geslachtsgemeenschap af. Homofiele mannen hebben vaak in hun kinder- en jeugdtijd beschadigingen opgelopen (door opvoeding, gepest zijn op school), waardoor zij later homofiele gevoelens hebben ontwikkeld. Zulke mensen mag je als christen niet veroordelen, maar moet je barmhartigheid benaderen.

Theo

30-03-2018 09:18
Het is meer dan walgelijk maar tegenwoordig normaal . Dat Civitas er iets tegen wil doen is toe te juichen! De duivel heeft echter iemand gevonden die via crowd funding een nog smeriger advertentie wil plaatsen bij het RD . RD wordt nu gedwongen echt kleur te bekennen . Als de redactie echt uit christenen bestaat zullen ze deze advertentie niet plaatsen en ook vertellen waarom . Ze kunnen hiermee een getuigenis geven . Ben heel benieuwd of ze de moed daartoe hebben !! Ze zullen vervolgens heel veel shit van de liberals over zich heen krijgen maar als ze standhouden krijgen ze veel nieuwe abonnees ! Nogmaals ik ben benieuwd wat Rd gaat doen .

Zebulon

30-03-2018 08:55
De boze gebruikt alles en iedereen wat en wie zich maar leent om Gods schepping kapot te maken.
De zondige mens leent zich daar prima voor. Zeker als deze mens zich van God nog gebod ook maar iets gelegen laat liggen.