#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Tienden geven?

Het grondbeginsel van de Bijbel is genade en geen ruilhandel, maar de liefde van de Heere Jezus vraagt wel om wederliefde. Wij mogen onze tienden geven voor Zijn Koninkrijk, benadrukt mr. C. M. (Cor) Verkade.

Het is een merkwaardige samenloop van omstandigheden dat de tijd waarin we het lijden van de Heere Jezus gedenken, valt binnen de tijd waarin Nederlanders hun belastingaangifte moeten doen. Juist ook in de Stille Week, de week waarin de Heere Jezus in Jeruzalem was om aan het kruis te sterven, wordt Hem ook gevraagd naar Zijn visie op belastingheffing. Hij geeft duidelijke antwoorden.

Lees het artikel op het Reformatorisch Dagblad!

Reageren


Marc

06-04-2018 02:11
Ongelooflijke flauwekul......wel eens met een gezin gesproken in de bijstand? Ik vind dit soort leerstellingen ronduit misbruik! Er wordt op slinkse wijze een schuldgevoel aangepraat. Tienden is een OT begrip. Als men tienden wil geven doe het dan volledig en goed volgens de regels en procedures in Deuteronomium.....daar hoor ik nooit wat over.
Geef naar DRAAGKRACHT is de NT term en met een blijmoedig hart inderdaad maar ga geen verboden door elkaar halen!
De vastgoedbelegger zal de tienden nauwelijks voelen. Als men moet rondkomen van 980 Euro met 2 kinderen vind ik dit soort leerstellingen het aanprijzen van DIEFSTAL van de weduwe en de wees..........