#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

The Passion in de Bijlmer

De achtste editie van The Passion heeft donderdag, volgens de EO, een gevoelige snaar geraakt in de Bijlmer. En niet alleen bij de inwoners van Amsterdam Zuidoost, maar ook bij de ruim 3,1 miljoen kijkers die het muzikale paas-evenement thuis live via NPO 1 volgden.

Op social media werd massaal gereageerd op de paasvertelling die dit jaar werd gepresenteerd door Noraly Beyer. Het aanwezige publiek reageerde hoorbaar enthousiast toen zij de conclusie trok dat de Bijlmer alsnog de stad van de toekomst is geworden. En niet in de laatste plaats vanwege het succesvol samenleven van mensen met zulke verschillende achtergronden. Het thema ‘Ik zie jou’ werd door de cast en het Bijlmer-koor op indrukwekkende wijze vertolkt.

Stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh over het muzikale paas-evenement in haar stadsdeel: “We waren een super trotse gastheer van deze editie van The Passion. Dit evenement paste ons als een jas en was echt een feest van verbinding. Verbinding tussen zo’n 130 culturen en iedereen genoot. Ik heb veel waardering voor alle organisaties en vrijwilligers die dit mogelijk hebben genaakt.”

Herhaling: The Passion wordt vandaag herhaald om 14:10 op NPO 1 en om 22:15 op NPO 3.

Reageren


BASTIAAN

31-03-2018 06:52
De EO-Passion in de Bijlmer was indrukwekkend om te zien/horen, maar is surrogaat vergeleken met de Mattheus Passion van Johan Sebastian Bach of de Johannes Passion, ook van Bach, waar ALLE woorden rechtstreeks uit de Bijbel kwamen.

De liedjes van de EO-Passion waren allemaal leuk gevonden maar hadden helemaal niets met de Bijbelse geschiedenis van Jeshua te maken.

Ja...Prachtige smartlappen, Emotie-tv. Gelukkig dat Norely Beyer nog goede info gaf waar mensen meer zouden kunnen lezen over het leven, lijden, sterven en de opstanding van Jeshua en Zijn komende Rijk in Jeruzalem!

In de Tiende van Tijl zagen we op TV hoe op Goede Vrijdag bijna 300 jaar geleden Bach zijn Johannes Passion, Feller en dramatischer dan de Matthäus, presenteerde met meer aandacht voor Jezus' Koningschap dan lijdensweg.

Tijl bracht een Joodse vrouw, een predikant uit Urk en een Moslim samen om te weten te komen hoe zij de Mattheus en Johannes Passion zouden duidden. Interessant programma.

Maar godsdiensten met elkaar verbinden is een heilloze weg weten we intussen!!!

CHRISLAM? Een doodlopende weg!

Er is onder de hemel maar een Naam gegeven waardoor mensen behouden kunnen worden: JESHUA.

Johannes 4:22 en Handelingen 4:12 en Filippenzen 2:
Alle knie zal zich buigen voor Koning Jeshua.

H.S.

31-03-2018 05:57
Wat me altijd opvalt , dat juist “Christenen” de Passion
Afkraken, wat een hoogmoed.
Ik weet dat heel veel ongelovigen juist hierdoor in het
Hart geraakt worden. Ze gaan nadenken over de Here Jezus.

Moi

31-03-2018 10:16
Zelf heb ik ook naar de Passion gekeken. Indrukwekkend, maar ik miste de essentie van het lijden, sterven en de opstanding van de Heere Jezus. Namelijk voor al onze zonden.

vader Jakob

31-03-2018 09:08
Een gePasseerd station, of hoe het lijdensverhaal van onze Verlosser omgetoverd werd tot plat inclusiviteitsfeestje.
Met dank aan de Emotie Omroep.

Comerius

31-03-2018 08:34
Het is krenkend dat het lijden van Jezus wordt verlaagd tot een TV spektakel waarin alles draait om ego's, carriere en kijkcijfers.