#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Wetenschap

"Wij kunnen het bestaan van God niet bewijzen"

Deze week valt het extra dikke 50e nummer van het populairwetenschappelijke tijdschrift Weet Magazine op de mat. De oplage van het christelijke blad is de afgelopen jaren gestaag gegroeid tot bijna 11.000 abonnees. Hoofdredacteur Jan Rein de Wit kijkt terug op deze bijzondere periode: "Ik ben dankbaar dat we onze boodschap al zo lang mogen verspreiden."

In ruim acht jaar zijn de 50 nummers gemaakt. Intussen is er al over veel onderwerpen geschreven. Één artikel steekt er voor hoofdredacteur Jan Rein de Wit met kop en schouders bovenuit: „Weet Magazine was het eerste blad in Nederland, Europa en misschien zelfs wereldwijd dat publiceerde dat de vondst van de ark van Noach op de Ararat niet kon. Daar hebben we achteraf door iedereen gelijk in gekregen."

Ook vindt de hoofdredacteur de artikelserie over seksualiteit gedenkwaardig. "We lieten op basis van de neurowetenschappen zien dat de Bijbelse visie op seksualiteit grote voordelen heeft als het gaat om binding en trouw. Diverse christelijke en seculiere media besteedden er dan ook aandacht aan.

Daarnaast publiceerden we op basis van de artikelen een zeer populair e-dossier op de website en gebruikte stichting Schreeuw om Leven de artikelen voor een special over seksualiteit, die inmiddels in een oplage van meer dan 130.000 exemplaren is verspreid. Deze artikelen zijn echt een voorbeeld van hoe we als christelijk blad van meerwaarde willen zijn. We ervaren dat we de afgelopen acht jaar hebben gewerkt met Gods hulp."

Jan Rein vertelt verder over een van de belangrijkste uitgangspunten van het blad: "Veel wetenschappers gaan uit van het naturalisme, het paradigma dat ervan uitgaat dat alles verklaard kan worden door (meetbare) natuurlijke verschijnselen. Wetenschap werkt ook alleen als we niet meteen overal God bij halen als verklaring. Toch is een overkoepelend en samenbindend verhaal (dat niet wetenschappelijk, maar levensbeschouwelijk is) onmisbaar om wetenschap te laten functioneren en de afzonderlijke wetenschappelijke puzzelstukjes aan elkaar te leggen. Kortom, welke foto plakken we op de puzzeldoos en welke past het best bij de puzzelstukjes? Wij ervaren dat de foto die de Bijbel ons geeft heel goed past, al zijn er nog moeilijke stukken genoeg en is de puzzel nog lang niet af. We vinden het belangrijk dat christenen hiervan op de hoogte zijn. Daarom maken we voor hen Weet Magazine, maar ook omdat we "gewoon" een populair wetenschappelijk magazine willen maken voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het schijnbaar onverklaarbare en naar alledaagse zaken: hoe steekt iets in elkaar?"

Jan Rein vervolgt "Wij kunnen het bestaan van God niet bewijzen, net zomin als ik experimenteel kan bewijzen dat mijn vrouw Willeke van mij houdt. Als iemand dat in twijfel trekt, zal ik er alles aan doen om dat wel aan te tonen. Zo is het ook wanneer er wordt beweerd dat alles door evolutie is ontstaan. Dat tast Gods Naam aan. Daarom is er voor Weet een taak weggelegd. Het gaat ons om de waarheid van de Bijbel."

De Bijbel dient volgens Jan Rein gebruikt te worden als een kader waarbinnen wetenschappelijke modellen moeten werken. Daarom kun je verschillende creationistische modellen hebben die in details verschillen, maar allemaal de Bijbel als uitgangspunt hebben.

Reageren


BASTIAAN

03-04-2018 06:41
Wij, gelovigen in de God van Israël kunnen het bestaan van God met vele bewijzen staven:

1* Het Joodse Volk dat van JHWH de Bijbel kreeg op de berg Sinaï, een berg in Arabië volgens Paulus. Galaten 4:25.

2* De Bijbel vertelt wie God is en wie zijn volk is. God woonde dan ook in Jeruzalem in de Tempel van Salomo in het Heilige der heiligen. Dit boek is al drieduizend jaar het meest verkochte, gelezen, vertaalde Boek der boeken in de wereld. Meer dan 2500 talen.

Waarom denkt u dat Jeruzalem iedere dag hoofdnieuws is in alle Media? De volken haten de God van Israël en Zijn 10 Geboden. In 2014 verdween de Bijbel ook uit de Tweede Kamer, even daarna kregen we een moslima als Kamervoorzitter!

3* De datum van Gods Zoon, Jeshua, staat al 2018 jaar afgedrukt op pagina' s van kranten, tijdschriften, agenda's en kalenders. We spreken immers nog steeds wanneer we geschiedenis onderwerpen bespreken over voor en na Christus!

4* In de beeldhouwkunst/schilderkunst is Hij al eeuwen hoofdonderwerp in musea, kerken.

5* In de muziekkunst is de naam van God niet weg te denken. Denk aan de Psalmen, Gezangen, de Mattheus Passion van Bach, de Messiah van Händel, de Schepping van Haydn. Enz.

Alleen dwazen zeggen dat God niet bestaat!!!!
Psalm 14 en Romeinen 3. Zij bedrijven dan ook afschuwelijk onrecht!

Die dwazen zijn o.a. Voltaire, Marx, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot en de Kim-Jong-Un clan in Noord Korea, Bertrand Russell. Er zijn nog vele meer te noemen. Griezels zijn het! Openbaring 20.