#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Op koers

Haat en Jneid

De poppen zijn weer eens aan het dansen en ze zijn tamelijk kwaadaardig. De afgezette Haagse imam Fawaz Jneid liet weer eens van zich horen en bedreigde de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.

Het meest opmerkelijke aan dit geheeld is dat een zeer orthodox moslim (Jneid) een medegelovige (Aboutaleb) bedreigde, analyseren de islam-apologeten luid. ‘Zie je wel, er is interne kritiek binnen de islam, dus het is géén monolitisch blok!’. Ze vergeten erbij te zeggen dat die wetenschap al honderden jaren als feit staat. Nergens zoveel intern geweld als binnen de islam. Ze hakken elkaar al om het minste of geringste in de pan. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon. Jneid sprak gewoon een fatwa uit over Aboutaleb. De goede islamitische verstaander begreep: die man mag dood.

Door Lucas Hartong

Het gevalletje Jneid kwam uiteraard terecht in de Tweede Kamer. Minister Grapperhaus vond het allemaal heel erg en treurig en -ja maar nee- hij kon er ook niet veel aan doen en dus lachte Jneid zich opnieuw een deuk. Wie ook helemaal niets deden waren Justitie en politie, normaal de uitvoerende tak van het overheidsbeleid. Toen PVV-leider Wilders zijn ‘minder’ wens rond riep stond half Nederland onder groteske aanvuring van burgemeesters en wethouders uren in de rij om aangifte te doen wegens ‘diskriminasie’, maar nu Jneid pure haat zaait is het oorverdovend stil, met name vanuit de christelijk-politieke hoek. Haat moet op grond van de Bijbel toch bestreden worden, me dunkt? Hoe zou het toch komen dat de christelijken zo zwijgzaam zijn?

Dat begon reeds lang geleden, toen het CDA als één van de eerste partijen alle specifieke, christelijke mores bij het grof vuil zette. Uiteindelijk culmineerde dat in de uitspraak dat de sharia-wetgeving in Nederland moet kunnen, als een meerderheid dat wil. Nergens meer enige notie, laat staan waarschuwing, van het feit dat de sharia wereldwijd een dramatische uitwerking blijkt te hebben gehad op de democratische rechtsprincipes in het algemeen en rechten voor vrouwen en minderheden in het bijzonder. Met invoering van de sharia verdwijnt namelijk de rechtsstaat. Daarna begon de ChristenUnie te schuiven, tot het hele christelijk-politieke kaartenhuis ook daar in elkaar was gestort. Vanuit een vreselijk naïef wensdenken (‘laat iedereen maar binnen, want we moeten lief en gastvrij zijn’) startte men met de afbraak van wat ons land door de eeuwen heen juist had opgebouwd, inclusief de godsdienstvrijheid.

Juist dat laatste staat door het naïeve beleid van CDA en CU nu verschrikkelijk op de tocht. Door een ‘religie’ (bewust tussen aanhalingstekens) binnen te laten die niets opheeft met vrijheid sloopt men het hele systeem van vrijheid dat men wenst te verdedigen. Men bestrijdt intolerantie niet met tolerantie, maar faciliteert het daarmee juist, terwijl het met een even bikkelharde intolerantie bestreden moet worden. De minister beweert nu dat Jneid alleen kan worden aangepakt als de vrijheid van meningsuiting wordt gesloopt. Wat een onzin. Zo’n verwarde man hoort niet op een ministerspost. Juist de vrijheid van godsdienst en meningsuiting smeekt om het keihard aanpakken van Jneid. Met alle mogelijke wettelijke middelen en die zijn er genoeg. Achter elk wetsartikel inzake vrijheid staat namelijk heel fijntjes ‘behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet’.

Christelijke politici moeten niet zo bang zijn om haatpredikers hard voor het hoofd te stoten. Er moet eindelijk eens een snoeiduidelijke polemiek komen met de islam, zoals die vele eeuwen bon ton was. De Wet moet toegepast én uitgevoerd. Geen appeasement, maar confrontatie. Voor het behoud van de vrijheid, in elk opzicht.

Reageren


Simon

23-04-2018 02:56
@ Johan.

beste Johan wat jij aanraakt is het Christenleven in de diepste zin van het woord, je moet je vijand lief hebben en zegenen.
wat de overheid bereft zij voerd het zwaard niet te vergeefs, haar opgracht is in eerste instantie haar eigen bevolking te beschermen voor gevaar van buiten af, christen en niet christen.

de overheid kan niet zijn of haar eigen christen zijn opleggen aan de bevolking, hier in licht mij een duidelijk onderscheid van verantwoordelijkheid.

vriendelijke groet Simon

Comerius

07-04-2018 09:03
Oproep aan christelijk Nederland: kom in opstand tegen de islam

Moi

07-04-2018 04:08
D666 breekt alles af wat maar christelijk is, zo breekt de VVD alles af wat maar sociaal en maatschappelijk is.

Theo

07-04-2018 03:12
Ben het helemaal eens met dit artikel ! De Islam wordt onder het mom van het gebod van de liefde niets in de weg gelegd door totaal verblinde onnozele politici! Het is geen liefde de vijand in je huis binnen te laten . Het is domheid en onverstand . De straf op een dergelijk beleid volgt automatisch . Lees er het oude testament maar op na . Nederland wordt met de dag goddelozer. Hoe kan een partij die zich christelijk noemt zoals de CU ( het CDA , reken ik niet meer mee, de C kan al lang weg ) samen in een regering zitten met D’66 . Deze partij breekt dagelijks alles wat christelijk is en was tot de bodem af en de CU ( net als bij de Islam ) doet hier niets tegen . Paternotte (D’66 ) juicht bij elke afbraak . Mevrouw Kaag , een anti semiet van de eerste orde kan in alles haar gang gaan . Ze betaalt als eerste de moordenaars van de Hamas . Van de CU is geen protest te horen etc etc . Het is bedroevend !

Johan

06-04-2018 02:06
Waar staat dat Christus zei dat Zijn volgelingen haat moeten bestrijden? Niet met haat, in elk geval. 'Hebt u vijanden lief', hoor ik alleen. Maar ja, in de politiek ligt dat kennelijk anders, ook als die zich tooit met het bijvoeglijk naamwoord 'christelijk'