#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Binnenland

Bezinning over het begrip 'evangelical'

Het evangelicalisme zoals zich dat nu in Amerika manifesteert is schadelijk voor de verbreiding van het Evangelie. Dat vinden vijftig christelijke leiders die vanwege hun zorg maandag en dinsdag op Wheaton College achter gesloten deuren spraken over een uitweg.

Tien tegen een: wie op internet zoekt op het begrip evangelical, komt niet uit bij zending en evangelisatie maar bij de Amerikaanse president Trump. Dat feit illustreert dat Amerikaanse evangelicals en aanhangers van Trump op één hoop worden gegooid. Niet helemaal verwonderlijk, want nog steeds steunt 78 procent van de –vooral blanke– evangelicals de president. Ondanks alles wat er in het achterliggende jaar is gepasseerd, is dat maar 3 procent minder dan bij de verkiezingen van november 2016.

De vijftig vooraanstaande evangelicalen vergaderden in Wheaton, een voorstad van Chicago, over de vraag hoe het verder moet met de evangelicale beweging in Amerika. Voor hen moet het isgelijkteken weg dat er nu in de publieke opinie en in de media staat tussen evangelical en trumpisme.

Lees het artikel op het Reformatorisch Dagblad!

Reageren


vader Jakob

19-04-2018 07:29
"Evangelisch" Net als in Amerika is het ook bij onze oosterburen en ook hier een hol begrip geworden. Bij onze oosterburen is het ongeveer alles wat niet -katholiek is. In de States ligt het blijkbaar nogal gevoelig.

Wat er evangelisch is aan een comité van vijftig wijze evangelicals die zich eensgezind druk moeten maken over de publieke opinie over henzelf, blijft voor mij ongewis.

Wat is dat voor evangelie?