#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Binnenland

Filmer vraag steun voor Assyrische christenen

De Syrische christen, activist en filmer Sargon Saadi heeft er bij christenen in het westen op aangedrongen hun pogingen te versterken de belegerde Assyriërs te helpen, nu 150 Assyrische christenen zijn ontvoerd door militante IS-rebellen. “Westerlingen kunnen bij hun regeringen lobbyen om de steun uit te breiden aan de duizenden assyrische ontheemde gezinnen om Iran en Syrië, vertelde hij aan christelijke nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging. “En ze kunnen bidden voor een snelle bevrijding van de gijzelaars.”

Saadi woont en werkt in Los Angeles en maakte onder meer de bekroonde film ‘The Last Plight’ over het lijden van de Assyriërs. Hij zegt familie en vrienden in Syrië geregeld te bellen om nieuws over de slachtoffers te krijgen, maar hun verblijfplaatsen blijven onbekend. “Zij zijn doorgaans vrouwen en kinderen, ontvoerd uit hun vredige dorpen in de Khabour vallei in Noordoost Syrië”, zegt hij. “Velen van hen horen tot mijn vrienden, familie en kennissen. Ik kan mij voorstellen hoe hun families zich voelen, gezien de vreselijke verslagen over de handelingen van deze barbaarse terroristen.”
Volgens hem heeft de Syrische regering eigenlijk wel de militaire capaciteit er voor, maar doet zij geen pogingen om de aangevallen dorpen te beschermen of de gijzelaars te bevrijden.
 
De film “The Last Plight” van Saadi die eind vorig jaar werd uitgebracht, is in zes talen vertaald en inmiddels via vier tv-kanalen vertoond. Ook werd hij vertoond voor het Europese parlement. Die film kreeg een prijs van Vimeo, een video organisatie. Verwacht wordt dat de film dit jaar in diverse landen, onder meer op film festivals, te zien zal zijn.


Reageren