#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 029-Ik ben gelukkig in mijn huwelijk! Ja Nee

Binnen/buitenland

Iran wil kernwapens ontwikkelen

De Amerikaanse minister van Defensie James Mattis heeft het Senaatscomité voor de Gewapende Strijdkrachten laten weten dat uit satellietopnames blijkt dat een Iraanse raketaanval vanuit Syrië op Israël mogelijk al binnen enkele dagen kan plaatsvinden. Zijn Israëlische collega Avigdor Lieberman had hem eerder te verstaan gegeven dat Israël niet lijdzaam zal afwachten totdat de Iraanse raketten richting Israël vliegen. Desondanks lijkt president Donald Trump vast van plan de Amerikaanse troepen uit Syrië –die door Israël als een buffer tegen Iran worden beschouwd- weg te halen, en de militaire focus te verleggen naar Irak en de Middellandse Zee.

Al Shamkhani, de voorzitter van Irans Opperste Nationale Veiligheid Raad, waarschuwde dat Iran zich wel eens kan terugtrekken uit het non-proliferatieverdrag, en dus verder gaat met het ontwikkelen van kernwapens. Shamkhani leek niet te beseffen dat hij met deze uitspraak impliciet erkende dat Iran jarenlang gelogen heeft over het willen ontwikkelen van kernwapens, iets dat altijd virulent door het regime in Teheran ontkend werd.

Foto: Nadat Ayatollah Khameneis topadviseur dreigde om ‘Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk te maken’, verklaarde minister van Defensie Avigdor Lieberman (foto) dat ‘als zij Tel Aviv aanvallen, wij Teheran zullen aanvallen’.

Lees het artikel op Xander Nieuws!


Reageren