#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Doodsbedreiging christenen Jeruzalem

Militante islamieten van IS dreigen met een bloedbad onder christenen in Jeruzalem. Dat blijkt uit in de Israëlische hoofdstad verspreide pamfletten, getekend door ‘Islamitische Staat, Jeruzalem Emiraat’. Er staat in dat IS weet waar de meeste christenen wonen en dat die tot het einde van de Ramadan te tijd hebben (19 juli) de stad te verlaten. Anders worden zij gedood. Dat melden diverse Israëlische media.
Volgens het Israëlische nieuwsagentschap Arutz Sheva heeft IS geen operationele aanwezigheid in Israël, hoewel de steun voor de organisatie onder Arabieren groeit. Diverse christelijke organisaties - variërend van de Internationale Christelijke Ambassade tot het wereldwijde tv-netwerk GOD TV – hebben kantoren in Jeruzalem. Verwacht wordt dat de autoriteiten de veiligheidsmaatregelen uitbreiden.

De krant Haaretz zegt dat onduidelijk is of de pamfletten, die zaterdag (27 juni) werden ontdekt, werkelijk van IS komen en suggereert dat het ook een ‘grap’ kan zijn geweest. Haaretz citeert de voormalige patriarch van Jeruzalem Michel Sabbah, die betwijfelt op de geschriften inderdaad van IS komen.


Reageren