#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Veel moslims in kerk Joel Osteen

Nadat tv-prediker en pastor van een megakerk in Houston Joel Osteen (foto met vrouw Victoria), nogal eens beschuldigd wordt van prediking van een welvaartsevangelie, en een storm van protest oogstte door een homohuwelijk in te zegenen en te zeggen dat het niet aan hem is te beoordelen wie wel of niet naar de hemel gaat, kwam hij nu ongelukkig in het nieuws door uitspraken over de Islam.

In een radio-interview zei hij dat zijn toespraken in goede aarde vallen bij moslims, van wie een fors aantal zijn Lakewood kerk geregeld zou bezoeken. Ook zijn boeken gaan in moslimlanden volgens hem grif over de toonbank, zei hij. Hij onderhoudt naar zijn zeggen goede relaties met islamieten.

Volgens hem komt zijn bediening er op neer God lief te hebben met geheel het hart en de naaste als zichzelf. Hij houdt er naar zijn zeggen niet van mensen in hokjes in te delen. “OK, ze zijn Joods of katholiek, dit of dat. Ik zeg alleen dat zij mensen zijn die door God op onze weg zijn gebracht om lief te hebben. Dat is onze filosofie.”

Reageren


jan van der mei

05-06-2019 12:27
this man is a genius
we shouldbe carefull with persons like him
when millions of people enjoy your message
you are a genius
may not 500 years ago but now every genius in the , it
world earn a lot of money, it is nothing more than the tide of our time