#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Prediker vraagt geld voor 4e privéjet

Natuurlijk kreeg hij zowel gelovige als ongelovige lachers op zijn hand. De een welvaartsevangelie predikende Amerikaanse tv-dominee Jesse Duplantis uit Louisiana heeft zijn achterban gevraagd om $ 54 miljoen voor een privéjet. Het wordt zijn vierde, naast de andere drie, en de prijs komt ongeveer overeen met een dergelijk toestel dat Mahmoud Abbas voor zich aanschafte.

Overigens lijkt fondsenwerving voor privéjets in evangelische kring geen unicum. Eerder probeerde Creflo Dollar zelfs $ 65 miljoen voor zo’n vliegtuig bij elkaar te bedelen, maar hij trok formeel zijn oproep in toen er een storm van protest opstak tegen de aanschaf van een toestel in de duurste klasse, volgens hemzelf een aanval van de duivel. Prediker Kenneth Copeland kocht onlangs een Gulfstream V van donaties van zijn achterban.

Net als Dollar verdedigt Duplantis zijn inzameling met de mededeling dat het toestel nodig is voor de verspreiding van het evangelie wereldwijd. Volgens Duplantis zou de Here Jezus nu ook niet op een ezel rondrijden, maar in een vliegtuig de hele wereld rondvliegen om overal Zijn boodschap te brengen.
Bij tegenstanders is die vergelijking verkeerd gevallen omdat de Heer nooit voor enig vervoermiddel geld vroeg. Maar Duplantis, die overal ter wereld kijkers en volgelingen heeft, houdt vol dat God Zelf hem heeft gezegd dat hij de privéjet nodig heeft. God vermeldde ook het type erbij dat nu moet worden gekocht: Een Falcon 7X. Daarmee zou hij dan zonder bij te tanken naar het andere einde van de wereld kunnen vliegen.

Reageren


Eric

25-09-2018 12:19
Het is wel de vierde maar die vervangt de derde, die de tweede verving, die de eerste verving.
Er is wel een welvaartsprediker die een 20 miljoen dollar vliegtuig liet kopen door zijn fans, en een dergelijk vliegtuig extra aanschafte dit jaar. En hij heeft behalve deze nog andere, en een eigen vliegveld.

jan

03-06-2018 04:01
the, met een lijnvlucht kun je niet naar de hemel vliegen. dat zou wel wat te egoistisch zijn.

ggs

03-06-2018 10:50
Niet echt een Salomo deze 'prediker'... ijdelheid, alles is ijdelheid... buiten Christus is alles ijdelheid c.q. leeg...

vader Jakob

02-06-2018 10:01
Blijkbaar zijn er veel onwetende goed gelovigen die dit soort charlatans denken te moeten financieren. We zijn er voor gewaarschuwd. Het is eindtijd...

Ellen

02-06-2018 04:21
Erg triest dat er mensen zijn die hem donatie geven voor zijn vliegtuig, er zijn middelen genoeg om de wereld te bereiken met het Goede Woord wat veel minder kost, laten de mensen het geld geven aan de arme en hongerige mensen, want dat is wat Yeshua ook ook zegt in Het Woord , zie om naar de mensen die het minder hebben dat is het waren evangelie. Shalom