#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Help mij!

Depressief

Ik ben zo depressief, voel mij zo angstig, geen lust om maar iets te doen. Gebed voor bevrijding van mijn angsten en dat ik weer wat mag aanpakken - Hendrik

Reageren


Daan Verschoor

07-10-2018 05:42
Hendrik, ik weet wat depressies zijn. Ik heb ze al 12 jaar. Ik ben 12 jaar onder behandeling van artsen en therapeuten. Ik geloof dat artsen, therapeuten, medicijnen en therapieën door God gegeven zijn. Daarbij is het gebed een sterk middel om christenen te bemoedigen. Weet dat God niet afhankelijk is van jouw gevoel en emoties. God is er voor jou, of je Hem ziet of niet. Blijf lezen in je bijbel en bid God dat Hij je wil bemoedigen en genezen. Hij hoort en verhoort je gebed in Zijn goddelijke wijsheid. Hou vol.

Frans P

03-08-2018 02:08
Zullen we de duivel er even niet bij halen? Het is toch te gek voor woorden dat je dit doet! Ben je depressief en dan verteld iemand je ook nog dat het de duivel is. Verder staat hier veel goede raad. Mijn advies is ook om je zelf, je dagen, de tijd die komt aan God toe te vertrouwen. Leg alles is zijn handen. Niet alleen een vraag om genezing maar de vraag dat God je helpt. Je bent onlosmakelijk verbonden met Christus in God, het staat er, je bent en blijft Zijn kind. Hij heeft je dagen en tijden in zijn hand. En heb geduld. Het kunnen ook andere zaken zijn. Ik was jaren geleden heel mat en levenslust was er niet meer. God drukte mij op het hart om naar iemand toe te gaan en die vertelde mij dat ik mijn lever na moest laten kijken. Na een kuur voor hepatitis C was het voorbij. Zo zie je maar. Er kan van alles aan de hand zijn. Ik hoop voor je dat het eenvoudig weg je zelf overvragen is geweest. Geduld is belangrijk.

Rudy Post

01-08-2018 10:56
Tijd

Elke nacht als de klok 12 slaat, verander je niet in een pompoen maar ben je de ontvanger van een fonkelnieuw, sprankelende gave.
We ontvangen allemaal dezelfde hoeveelheid van dit cadeau ongeacht gewicht, leeftijd, opleiding, schoonheid, baan of burgerlijke staat.
Wanneer elke dag zijn slapende hoofd opricht, ben je de enige eigenaar van 1440 van de meest krachtige handelsartikelen bekend in de mensheid. Precies 1 seconde na middernacht, elke dag van je leven, de hemel opent zijn ramen en geeft je 1440 onaangeraakte en waardevolle minuten om uit te geven. Hoe je deze minuten uitgeeft is helemaal aan jou!

Tijd is gratis, maar van onschatbare waarde! Je kan roddelen of je kunt aanbidden - je kunt gevuld zijn met boosheid of met dankbaarheid - je kunt 10 kilometer joggen of de hele dag televisie kijken - je kunt een boek lezen of naar de winkel gaan. Jij, en jij alleen, kiest hoe je dit extravagante en kostbare cadeau incasseert. Jij kiest of je lacht of huilt - klaagt of prijst - negatief of positief bent - bitter of beter bent. Deze 1440 stukjes van de tijd behoren alleen aan jou! Ze zijn niet van je man, je baas of van je kinderen om uit te geven. Het is waar dat er dingen zijn die we moeten doen. De meeste van ons werken, maar we kiezen ervoor hoe we werken. We kunnen naar kantoor gaan met belaste schouders, gevuld met angst en negativiteit of we kunnen wandelen met een vrolijk hart, sterke werk ethiek en biddend voor diegenen in ons kantoor. Je kunt elke minuut die je aan het werk bent haten en tijd verdoen met roddelen met de meiden op kantoor, computerspelletjes spelen en 5 minuten voor tijd de deur uit gaan. Of je kunt weten dat God je in dit specifieke kantoor gezet heeft om een zegen te zijn en Zijn uitmuntenheid en karakter in je werkplek te zijn. Het is waar, je moet zorgen voor ouder wordende ouders, kinderen opvoeden en de vervelende afval buiten zetten.
Hoe dan ook, jij kiest hoe je, je verplichtingen uitvoert. Je kan door het leven marcheren met zware stappen en een gefrustreerd hart of je kunt alle nodige taken in het leven met rust, liefde en plezier uitvoeren.

Bron: YouVersion Bijbel App.

vader Jakob

01-08-2018 02:11
Het lijkt mij raadzaam voor Hendrik om naast gebed én ook het advies van zijn huisarts ter harte te nemen. Zorg voor rust, doseer "bezig zijn". De mijne heeft, naast antidepressiva, ook een hond voorgeschreven, afgelopen najaar. Telkens als ik op consult kwam vroeg ze of ik al een hond had.
Met de medicatie ben ik inmiddels alweer 6 maanden gestopt, heeft me in het begin zeker wel geholpen, en de hond helpt nog steeds!

Rien

31-07-2018 08:59
Op zich sta ik achter de opmerkingen van Rudy en Rineke. Maar ik mis een ander belangrijk advies: ga naar je huisarts. Er kan ook iets anders aan de hand zijn wat jouw depressie en dito gevoelens veroorzaakt. Ik spreek uit ervaring, probeer niet alles te vergeestelijken maar treedt het met een open vizier tegemoet. God gebruikt ook artsen hoor. Succes en wijsheid is wat ik je toewens.

Rineke

31-07-2018 07:04
Hallo Hendrik,

ook ik ben ervaringsdeskundige. Ik ben het eens met Rudy. Bidden tegen depressie is het beste om zelf te doen. Zoek Gods beloften in Zijn woord en bidt die dagelijks uit. Dat heeft echt kracht. Wat je bijvoorbeeld kunt bidden is: Heer, u heeft een hoopvolle toekomst voor mij. Ik voel me nu depressief, maar dat is niet uw plan voor mij voor de rest van mijn leven. U bent een goed werk in mij begonnen en U gaat dat afmaken. Ik zal niet sterven, maar leven en ik zal Uw werken verkondigen.
In het begin lijkt dit gebed zo tegen je gevoel in te gaan, maar hoe vaker je het bidt, hoe meer je er zelf van overtuigd raakt en hoe krachtiger je gebed wordt. Zo'n gebed doet wat in de geestelijke wereld en daarna ook in de natuurlijke wereld. Bidt het net zolang door tot je de verandering ziet. Misschien kun je iemand in je familie/vriendenkring vinden die jou iedere keer als je het moeilijk hebt aan deze beloftes wil helpen herinneren...
Daarnaast wil ik je het volgende zeggen: Een depressie is een signaal van je lichaam dat het op enig gebied uitgeput is. Respecteer dat. Zorg voor voldoende rust, maar wel met een goed dagritme. En ga twee of drie keer per dag een uur rustig wandelen. Je adrenaline en cortisolniveau is te hoog. Dat krijg je naar beneden door spanning te mijden en veel in de natuur te wandelen. Zoek de stilte op om te kunnen luisteren naar God en te zien wat Hij op je weg brengt. Hij wil je de weg naar het leven wijzen.
Grijp niet te snel naar de antidepressiva. Die lossen het probleem niet op, maar proberen alleen de symptomen te onderdrukken. Jouw depressie heeft een oorzaak. Die moet weggenomen worden. Vraag God of Hij die oorzaak aan je wil openbaren en of Hij je wil laten zien hoe Hij dat kan veranderen.

Houdt moed! Er is een weg uit depressie! Ook voor jou!

Heel veel sterkte!

Rudy Post

31-07-2018 12:01
Goedemorgen Hendrik,

Uit ervaring kan ik je het volgende zeggen:
- Bidden voor bevrijding van je angsten en al het andere, kun je het beste zelf. Er staat geschreven:
'Biedt weerstand aan de duivel en hij zal van u vlieden'
- Geen lust om maar iets te doen, is geen reden om ergens in te blijven hangen. De beste remedie is om mensen op te zoeken die hulp nodig hebben. En....die zijn er genoeg te vinden. Hulp bieden aan anderen, maakt dat je jezelf ook meteen beter gaat voelen.
NB.:
De plek waar je je nu bevindt, is precies daar waar de tegenstrever, de duivel en zijn trawanten, je wil hebben.
Vaak is het zo dat 'gevoelige' mensen door de duivel als doelwit worden gezien. Mensen met weinig, of geen gevoel, laat de prins der duisternis vaak wel met rust.
Die zijn geestelijk vaak dood, maar weten dat zelf (nog) niet.
Dus......opstaan, de strijd aanbinden en niet (te vaak) aan je zelf denken.

Vriendelijke groet en sterkte,

Rudy Post.