#T - Grootsgedrukt
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

The Passion 2019 gaat naar Dordrecht

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Met het thema Je bent niet alleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Voor kenners zal de keuze voor Dordrecht geen verrassing zijn. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. En de verschillende dialecten in de Lage Landen kregen door deze Bijbelvertaling een gemeenschappelijk boek. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit de Statenbijbel. 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt er ook bij The Passion voor dat het lijdensverhaal van Jezus een verhaal is voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal opnieuw tot leven en verbinden ons rondom dit verhaal.

Het hart op de juiste plek
Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar gastheer van het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

We dragen het met elkaar
EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.”

Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, voegt daaraan toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar. Als je eenzaamheid ervaart of in je omgeving tegenkomt, sta op en laat zien dat je er voor elkaar kunt zijn.”

The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. De muzikale paasvertelling wordt live uitgezonden op donderdag 18 april om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

Reageren


vader Jakob

06-10-2018 07:51
Tja als het paasverhasl wordt versmald tot alleenzaamheid en omzien naar elkaar, dan is dat niet eens meer een verbastering van de Bijbelse boodschap, het heeft er geen z#k meer mee te maken. Zeer laagdrempelig, dat dan weer wel ????

BASTIAAN

03-10-2018 03:49
Er wordt nogal verschillend gedacht door gelovigen over de jaarlijkse Passion van de EO - KRO - NCRV. Drie zogenaamde chr. Omroepen die de Bijbel regelmatig laten buikspreken. Nu in Dordrecht 2019?

Net als het kerstfeest van tegenwoordig is ook het paasfeest een betekenisloze gebeurtenis geworden. Bijbelteksten worden verhaspeld/gemengd met zwijmel liedjes van zangers/zangeressen die wel hun best doen maar vaak niets met de God van Israël en Jeshua Zijn geliefde Zoon hebben.

Ik rangschik de Passion dan ook in het rijtje van de roomse Passiespelen/Processies waar Joden eeuwenlang altijd de dupe van werden en het onderspit moesten delven. Afschuwelijk om die meute te horen schreeuwen naar Pilatus: Kruisig Hem...Jeshua.

Voor echte effectieve Evangelisatie dienen gelovigen samen eerst grondig Mattheus 10 en Lucas 10 en het Boek Handelingen te bestuderen. Daar kwamen duizenden Joden op een dag tot bekering en lieten zich dopen en hun zonden afwassen. Handelingen 2 t/ 5.

Gelovigen van 2018 kennen nauwelijks de boodschap van de Bijbel Gods Woord. Velen stellen zich tevreden met het lezen van een enkele tekst of het lezen van een dagboekje.

Gelovigen sturen elkaar nog wel tekstkaarten toe maar daarop nooit een tekst met de boodschap dat zij zich moeten bekeren. Johannes 3:36.

Ik werd getroffen door het verhaal van een Canadese Evangelist. Die liet duizenden kleinen kaartjes aan twee kanten bedrukken met dik gedrukte duidelijke letters aan de ene kant:

Get Right With God Today - Maak het vandaag nog in orde met God.

En aan de andere kant van het kaartje konden passanten lezen. It Could Be Your Last Day - Het zou uw laatste dag kunnen zijn.

Hoe deze gedrukte kaartjes ook op straat belandden, de tekst was overduidelijk!!!

Predikanten zijn vaak laf op begrafenisdiensten wanneer ze uit het Boek Openbaring 21:1-7 [Jehsua' s Boek] de troostrijke Woorden voorlezen maar vers 8 veelal overslaan:

Wat lezen we daar? Maar de Lafhartigen, Ongelovigen, Verfoeilijken, Moordenaars, Hoereerders, Tovenaars, Afgodendienaars en alle Leugenaars...Hun deel is in de Poel die brandt van vuur en zwavel. Dit is de Tweede dood.

Krijgen de mensen die de Passion bijwonen in 2019 opnieuw stenen voor brood?