#T - Grootsgedrukt
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Spreekbeurten Moshe Peleg in Den Haag

Moshe Peleg komt opnieuw voor een aantal spreekbeurten naar Nederland. Hij is rabbijn in de wijk Mea Shearim in Jeruzalem. In het hart van Jeruzalem leidt hij een opvangcentrum, het Shorashim Center, waarin jongens en meisjes worden opgevangen die in risicosituaties verkeren. Deze keer zal hij spreken over de bijzondere aanpak die hij hanteert in dit opvangcentrum.

De vorige keer dat Moshe in Nederland was, was de eerste keer dat hij met Christenen in aanraking kwam, en dat was heel bijzonder voor hem. Hij sprak voor het eerst voor ‘niet-Joden’. In het opvangcentrum dat hij leidt, worden onder andere jonge vrouwen opgevangen die te maken hebben gehad met incest, alcohol- of drugsgebruik of met misbruik door bijvoorbeeld loverboys.

Vaak zijn ze door hun familie op straat gezet. Met zijn team begeleidt hij deze groep en verleent hen onderdak. Stap voor stap wordt deze groep begeleid en weerbaar gemaakt om de maatschappij weer in te gaan.

Moshe is een enthousiaste spreker, die met veel humor en nuchterheid vertelt over zijn opvangcentrum. Hij heeft een unieke aanpak waar hij ons deze keer graag meer over wil vertellen.

Rabbi Moshe Peleg is ook bereid om overdag voor kleine groepen te komen spreken. Interesse? Neem dan met ons contact op. Iedereen is van harte welkom.

Moshe spreekt DV op de volgende tijden en locaties:

Dinsdagavond 23 oktober, 20.00 uur: Barneveld (lokatie is inmiddels vol)

Woensdagavond 24 oktober, 20.00 uur: in Woudenberg, huissamenkomst en mogelijk bij genoeg aanmeldingen wordt er een zaal gehuurd, maar beslist vooraf aanmelden! via Lisette van Groeningen : setteke@gmail.com ;

Donderdagavond 25 oktober, 20.00 uur: Den Haag, Kerketuinenweg 10-c. Koffie/thee om 19.30 uur. Met Livestreaming.

Bron: Pillar of Fire / Het Shorashim Center


Reageren