#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

Africa Mercy krijgt onderhoudsbeurt

Na een vaart van vijf dagen is de Africa Mercy – het hospitaalschip van Mercy Ships - in Durban, Zuid-Afrika, aangemeerd. In de komende weken krijgt het een onderhoudsbeurt. Eind juli vertrekt het voor een tweede werkperiode weer naar Madagaskar.

‘Dus even geen patiënten aan boord, maar wel het nodige laswerk, een verflucht en allerhande reparatiewerkzaamheden’, meldt de organisatie in Rotterdam. Er is een groep vrijwilligers afgereisd om te helpen bij de onderhoudsbeurt.

Cursussen
Het Rotterdamse bedrijf STC BV (onderdeel van STC-Group) heeft het samenwerkingscontract met Mercy Ships verlengd. Het bedrijf verzorgt tegen sterk gereduceerd tarief noodzakelijke maritieme cursussen voor de vrijwillige bemanning van de Africa Mercy.

Op dit moment is de Nederlander Jurryan Schutte (in het dagelijks leven werkzaam bij STC B.V.) tijdelijk kapitein van de Africa Mercy. Gedurende zijn tijd aan boord geeft hij op kosten van de onderneming de cursussen Security Awareness (SSA) en Security Designated Duties (SDD).


Reageren