#Tb 15 euro gift
Enquête: 112-Kunnen mensen behouden worden die nooit van Jezus hebben gehoord? Ja Nee

Homoseksualiteit

Legalisering homohuwelijk VS is ‘storm’

Terwijl president Obama vindt dat de liefde heeft overwonnen, nu overal in de VS het homohuwelijk moet worden toegestaan, menen evangelische christenen dat het land op een oordeel van God afstevent. Franklin Graham, zoon van de bekende Billy, waarschuwt al een tijd dat er een storm van godsdienstvervolging op komst is.

Het hooggerechtshof bepaalde vrijdag dat overal in de USA het homohuwelijk legaal moet zijn. Daarmee begon een culturele neergang, waarvan het einde onbekend is, zei president dr. Frank S. Page van de Zuidelijke Baptisten, de omvangrijkste protestantse denominatie in de VS. Hij hield zondag een preek over ‘Hoop in een gevallen cultuur’.

Graham ziet de verloedering van de samenleving op diverse fronten. Een belangrijk aspect is volgens hem het legaliseren van het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Ook los daarvan, heeft de homobeweging de laatste jaren een enorme invloed gekregen op de samenleving en de moraal, vindt hij.

Een jonge Canadese vrouw, Dawn Stefanowicz, die opgroeide tussen zes kinderen van homo-ouders vroeg het hooggerechtshof toch vooral de traditionele definitie van het huwelijk aan te houden. Ze zei Amerika te willen waarschuwen voor verder verval. “De gevolgen van het homohuwelijk zijn nu in Canada te zien en werkelijk Orwelliaans van aard en omvang”, zegt ze.

"In Canada heeft vrijheid van meningsuiting, pers, godsdienst en andere gelegenheden fors geleden door regeringsdruk,” zegt ze. Volgens haar bestaat de discussie die de VS nog aan het legaliseren van het homohuwelijk vooraf ging in Canada niet mee, door wettelijke beperkingen ten aanzien van het spreken erover. Men wordt er al gauw beschuldigd van homofobie.

Zie ook artikel Opinie

Foto: Getty Images


Reageren