#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Kerst 2019

Veel vraag naar miniboekjes leven.nu

De nieuwe uitgave van het minimagazine Leven.nu voor Kerst 2018 is een piepklein en handzaam miniboekje (7,4 x 9,8 cm) met korte teksten over het Wonder van Kerst. Met het evangelie in een notendop. Geschikt om uit te delen op straat rond de Kerstdagen of tijdens een kerkdienst. Gemakkelijk in jas- of broekzak te stoppen. Ook handig om samen met kerstkaarten te versturen of in een kerstpakket te doen.

Leven.nu heeft zijn wortels in Uitgeverij Medema, waar het in 2003 verscheen als een vierkant magazine met interviews, artikelen en een knutselpagina. Het magazine werd besteld door individuele christenen en allerlei kerken, die het voornamelijk gebruikten voor huis-aan-huisverspreiding, maar daarnaast ook voor kerkdiensten of markten.

In 2009, toen Uitgeverij Medema ophield als zelfstandige uitgeverij, werd Leven.nu door ons opgepakt vanuit ons familiebedrijfje AmpsenDesign, samen met het bestaande redactieteam, dat in de jaren erna regelmatig van samenstelling veranderde.

In de laatste jaren liepen de oplages gestaag terug, vooral door het steeds toenemende aantal brievenbusstickers, en moest de keuze gemaakt worden: óf helemaal stoppen óf met een andere uitvoering komen. Voor het laatste is gekozen: vorig jaar is Leven.nu in een kleinere uitvoering verschenen en de inhoud is compacter. Het miniboekje wordt nog steeds door velen huis aan huis verspreid, en is vooral geschikt om uit te delen tijdens een kerstdienst of -markt, toe te voegen aan een kerstpakket, of mee te sturen met een kerstkaart.

De reacties van de mensen die het boekje bestellen, zijn heel positief en bemoedigend. Tal van kerken en gemeenten gebruiken het voor hun kerkdiensten of kerstacties. Vorig jaar zijn er meer dan 110.000 exemplaren verzonden. Ook van het Paasnummer werden dit voorjaar bijna 70.000 stuks besteld.

Doeboekje
Daarnaast hebben we ook een doeboekje gemaakt voor kinderen. Een boekje met knutsels, puzzels en kleurplaten Het Bijbelse thema Kerst is uitgewerkt in korte verhaaltjes. Geschikt voor clubwerk, zondagsscholen, kerk en in het gezin. Deze nieuwe serie kleur- en doeboekjes blijkt in een behoefte te voorzien. Tijdens de BCB-boekenbeurs in Houten bleek er ook bij boekhandelaren veel belangstelling te zijn voor deze uitgaven.

Bron: Leven.nu / Er is meer

Reageren


Henk-Jan

29-10-2018 08:55
Dank voor de tip Frits, we bedoelen: vanaf 0,12. We gaan kijken of we het kunnen aanpassen op de site.

frits

29-10-2018 08:14
De prijs voor het boekje voor kerst om uit tedelen is een beetje nep. Voor één boekje is het 0,25, en vanaf 1000 st. 0,12 Maar ze adverteren wel met 0,12.