#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Boek-muziek-film

Spelenderwijs alle Bijbelboeken leren kennen

NIEUW! Een leuk spel om alle Bijbelboeken uit het hoofd te leren: Plankenkoorts. Robbert Jansen kwam op dit idee van Plankenkoorts door de poster met de Bijbelboeken, die hij had ontwikkeld. Samen met Groen Educatief (onderdeel van uitgeverij Royal Jongbloed) heeft hij dit spel kunnen realiseren.

Plankenkoorts is een kaartspel waarbij je spelenderwijs de Bijbelboeken uit je hoofd leert kennen. De kaarten bestaan uit de Bijbelboeken die je moet verzamelen, dit zijn de bijbelboekkaarten.
Plankenkoorts

Er zitten ook kaarten tussen waarmee je het de tegenspeler of jezelf nog lastiger of juist gemakkelijker maakt. Een plank vol krijgen is daardoor een grote uitdaging. Deze afstofkaarten kunnen je een gevonden boekenbon opleveren, waardoor je een bijbelboekkaart van een tegenspeler naar keuze mag afpakken. Maar zo’n kaart kan ook betekenen dat je boekenplank zo stoffig is, dat je beurt gelijk eindigt. Het doel is om je boekenplank compleet te krijgen.

Voor jong tot oud
Het spel kan gespeeld worden in groepjes van 2 tot 8 personen van 8 jaar en ouder. Het is een manier om de Bijbelboeken te memoriseren. En dat is belangrijk, vindt Robbert. Hij ziet graag dat ouders en opvoeders hun kennis over de Bijbel aan de volgende generatie overdragen. Hierin spelen volgens hem ook scholen en kerken een rol. Hij hoopt dat zij door dit spel enthousiast aan de slag gaan met het memoriseren van de Bijbelboeken.

Over Robbert Jansen
Robbert Jansen is getrouwd met Nelleke en vader van vier kinderen (10, 8, 6 en 3 jaar).

Bestel het spel!
Wil je het spel? Bestel het hier.


Reageren