#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Onze adverteerders

Je wordt in de gaten gehouden . . .

. . . een dagelijkse realiteit voor Chinese christenen.

Kunt u zich voorstellen dat u altijd door de overheid in de gaten gehouden wordt, omdat u christen bent? Dat u niet zonder toestemming thuis een Bijbelstudie mag organiseren? Of dat u alleen mag samenkomen in een kerk waar de overheid toezicht houdt?

In China is dit nu het geval. Chinese christenen zijn steeds minder vrij om hun geloof te beleven. Veel christenen besluiten daarom in huiskerken samen te komen. In kleine groepen ontmoeten ze elkaar om Bijbel te lezen en over het geloof te spreken. En dat blijft niet zonder uitwerking: tegen de verdrukking in groeit het aantal christenen in China enorm!

Enorm gebrek aan kennis
Door deze groei zijn er in de huiskerken veel jonge christenen met vragen over het Evangelie. Maar helaas krijgen zij niet altijd (goede) antwoorden. Er is een enorm gebrek aan kennis! De leiders van de huiskerken zijn vaak nauwelijks opgeleid. Waardoor er onder de christenen veel verwarring en soms zelfs dwaalleer ontstaat.

Geen toestemming voor opleiding
Voor veel huiskerkleiders is het onmogelijk een theologische opleiding te volgen. Zij krijgen namelijk geen toestemming van de overheid. Trans World Radio (TWR) is daarom gestart met een theologische cursus via audiospelers en andere media. Zodat voorgangers van huiskerken genoeg kennis hebben en zorg kunnen dragen voor het groeiend aantal christenen.

MinNa (35) is voorganger in een huiskerk: ‘De groei van onze huiskerk gaat hard. Soms begrijp ik iets niet of kan ik het niet goed uitleggen. Dan ben ik zo blij met de uitleg via de audiospelers. Het gaat er om dat mensen de Waarheid leren kennen!‘

Evangelisatie
TWR deelt niet alleen audiospelers uit aan huiskerkleiders. Ook mensen die niet of nauwelijks over God hebben gehoord worden op deze manier bereikt. De audiospelers bevatten dan programma’s die op een begrijpelijke manier het Evangelie vertellen. Een gevangenisbewaarder die een audiospeler kreeg vertelt hoe groot de impact van zijn speler is:

‘Sinds ik via de intercom programma’s van de audiospeler laat horen, is het veel rustiger in de gevangenis. Een kwart van de gevangenen is nu gelovig! Er zitten mensen die waarschijnlijk ter dood worden veroordeeld. Sommigen van hen kunnen niet slapen tenzij ze de programma’s horen.’

Bron: Trans World Radio


Reageren