#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Achter het nieuws

'Ontkerkelijking in Nederland zet door'

De ontkerkelijking in Nederland zet door. Daar staat tegenover dat jonge kerkleden juist steeds gemotiveerder zijn, zo blijkt uit het woensdag verschenen rapport ”Christenen in Nederland. Kerkelijke deelname en christelijke gelovigheid.”

In deze video van het Reformatorisch Dagblad neemt dr. Joep de Hart van het Sociaal Cultureel Planbureau u mee in de cijfers van het verschenen rapport.

Lees ook het bericht van het Sociaal Cultureel Planbureau zelf.

Bron: Reformatorisch Dagblad / YouTube

Reageren


Otto

20-12-2018 06:55
Vroeger was de kerk een neutrale gemeenschap, waar je Gods woord hoorde, waar je opgebeurd vandaan kwam, maar nu is het een links/liberaal bolwerk geworden, en het begon al eind 1960 begin 1970 met de politieke tak het IKV toen brak er een strijd uit door voor en tegenstanders, en dit is verder, en verder gegaan. De kerk van nu is een links/liberaal theologische organisatie geworden, waar ik mij vreselijk aan stoor, en om die reden ga ik zo weinig mogelijk nog naar de kerk, en dat vind ik jammer. Het humanisme viert hoogtij, maar wat de bijbel zegt over de andere kant van God, zoals abortus/echtscheiding/homosexualiteit daar wordt niets meer over gezegd, maar de mens staat nu centraal in de kerk, en niet God. Ik geloof ja, want ik lees elke dag in de bijbel, en lees daarin gedeeltes die leerzaam zijn, er waar in de kerk niet meer over gesproken wordt, en ik geloof dat vele christenen ook buiten de kerk diep gelovig zijn, alleen zijn zij teleurgesteld in het instituut kerk. Vroeger ging ik na de kerk van mijn jeugd. Toen ik ouder werd ook, en kwam je er getroost uit, en nu is alles zo oppervlakkig/humaan enz, en dan denk ik wel eens kerk wordt weer kerk, zonder politiek, en al je dat zou doen dan geloof ik, dat er weer vele mensen naar de kerk toe zouden gaan.