#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Meeting over migratie en zending van EA-EZA

‘Migratie en Zending’ is het thema van een door EA-EZA georganiseerde bijeenkomst op maandag 13 april (16.00 tot 18.00 uur). Evert van de Poll (foto), hoogleraar godsdienstwetenschappen en missiologie aan de Evangelische Faculteit in Leuven zal er spreken. Hij is ook pastor binnen de Franse Federatie van Baptistengemeenten en woont in Nantes. Na afloop is er een warme maattijd voor de deelnemers.

Volgens de EZ-EZA is migratie een van de opmerkelijkste ontwikkelingen in deze tijd. Hele volken komen (gedeeltelijk) in beweging. Zoekend naar veiligheid en vrede, godsdienstvrijheid en betere kansen voor de kinderen, trekken velen naar andere delen van de wereld. Ze komen ook naar Nederland. “Migranten hebben andere manieren van leven, andere godsdiensten. Juist daarom is migratie een uiterst gevoelig onderwerp”, zegt de organisatie.

Er komen reacties uit samenleving en kerken. “De politieke en culturele aspecten daargelaten, kunnen we er ook met de ogen van de missiologie naar kijken, allerlei nieuwe barrières zien om te overwinnen en tal van nieuwe kansen voor het evangelie”, zegt de EA-EZA. Centrale vraag tijdens de bijeenkomst is welke rol zendingsorganisaties en kerken kunnen spelen in deze tijd van migratie. En in het verlengde daarvan wat de uitdagingen en bedreigingen zijn.


Reageren