#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Opinie

Opinie: Bescherming ongeboren kinderen

De Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) heeft gisteren (1 juli) geadviseerd dat ongeboren kinderen beter beschermd moeten worden tegen hun moeders. Zo nodig onder dwang.

Mijn eerste reactie was WOW! Eindelijk krijgt het ongeboren kind een officiële, door de Staat gesubsidieerde, STEM!
Mijn euforie was prematuur.
De Raad wil dat ongeboren kinderen beschermd worden tegen rokende of drinkende moeders. Dat is natuurlijk prima, maar hoe zit het met toekomstige moeders die hun kind willen laten 'weghalen'? Waar blijft dan de bescherming voor het ongeboren kind? Heeft het ongeboren kind wel recht op bescherming van gezondheid, maar geen recht op bescherming van het leven? Die logica moet de Raad ons maar eens uitleggen.

Het is alsof een wijze Raad, ziekenhuizen adviseert nog wel leven-verbeterende operaties uit te voeren, maar geen leven-reddende ingrepen meer. Nog wel nieuwe heupen, maar geen hartoperaties. Wel hernia behandelingen, maar geen oncologische ingrepen bij terminale patiënten.

Wat is dat voor een (natuurlijk goed betaalde) Raad die adviseert de vlam in de pan te doven (belangrijk), maar de ogen sluit voor het brandende huis (veel belangrijker)?

Leo Habets

Klik hier om andere commentaren te lezen!


Reageren