#Tb 15 euro gift
Enquête: 136-Bent u een internetjunkie? Ja Nee

Christelijke media

Family7, RO en RD werken samen bij verkiezingen

Bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten slaan Family7, de Reformatorische Omroep en het Reformatorisch Dagblad de handen ineen.
 
In Den Haag kijkt men met enige spanning uit naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Alom wordt verwacht dat de minieme meerderheid van de coalitie verloren zal gaan, omdat de regeringspartijen VVD, CDA en D66 op verlies staan in de peilingen. Alleen coalitiepartner ChristenUnie wint een aantal zetels. Die peilingen gelden echter voor de Tweede Kamer en kunnen niet één op één vertaald worden naar de Eerste Kamer.
 
In aanloop naar de verkiezingen en op de dag zelf werken Family7, de Reformatorische Omroep en het Reformatorisch Dagblad nauw samen. Tijdens een verkiezingsdebat nemen de lijsttrekkers van CDA, ChristenUnie en SGP in de Eerste Kamer het tegen elkaar op. Ze krijgen daarbij hulp van lijsttrekkers van hun partij uit verschillende provincies. Mobiliteit en duurzaamheid zijn twee van de thema’s waarover de politici met elkaar in discussie gaan.
 
Het verkiezingsdebat is op vrijdag 15 maart 2019 in de studio van de Reformatorische Omroep in Nijkerk en begint om 20.00 uur. De presentatie is in handen van Riekelt Pasterkamp en Arjan Klein. De Reformatorische Omroep en Family7 zenden het debat rechtstreeks uit, terwijl het ook op de site van het Reformatorisch Dagblad te volgen is. Op woensdag 20 maart zijn beide omroepen en de krant van de partij om de uitslagenavond te verslaan. Deze live-uitzending is vanuit de Family7-studio’s in Apeldoorn en start om 20.30 uur.
 
Voorafgaand aan het debat organiseren de drie samenwerkende mediabedrijven een enquête over de Provinciale Staten/Eerste Kamer.

De enquête staat hier online.

Reageren


Otto

06-03-2019 08:01
Nog even ter aanvulling!! CU/SGP willen niet samen in hun Europese familie de ECR de Nederlandse partij FVD hebben, teveel bevriend met Poetin volgens hen, maar op 12 november 2013 sloot de AK- partij van de Turkse dictator Erdogan zich bij de ECR familie aan, en dat vond men prima, daarom onderzoek alle dingen en behoud het goede, maar deze dingen kloppen niet, daarom denk ik vaak aan Mattheus 23 vers24:GIJ BLINDE WEGWIJZERS, DIE DE MUG UITZIFT, MAAR DE KAMEEL DOODZWIJGT!!!

Otto

06-03-2019 07:46
Ik heb zo mijn bedenkingen tegen genoemde christelijke partijen, en wel om de volgende redenen. Dit kabinet met daarin de CU/CDA hebben ingestemd met de VN verklaring over Israel. In het VN akkoord staat: De algemene vergadering herhaalt zijn vaststelling dat elk handelen van Israel, de bezettende macht, om zijn wetten, rechtsbevoegdheden en bestuur op te leggen aan de heilige stad Jeruzalem illegaal zijn, en daarom zondermeer ongeldig en van generlei waarde, en roept Israel op om onmiddellijk alle illegale en eenzijdige maatregelen te staken, ook in het bijzonder de zogenoemde basiswet voor Jeruzalem en de uitroeping van Jeruzalem als hoofdstad van Israel waren ongeldig, en moeten direct worden herroepen(eigenlijk is deze zin nog het ergste) Deze hele tekst is aangenomen door 151 landen, waaronder Nederland, en wel door dit kabinet met de volgende partijen: VVD/D'66/CDA/CU en dit standpunt is ook nog eens herhaald in december 2018door de E8(waaronder Nederland). Ook doen de christelijke partijen geen enkele uitspraak over de politieke partij DENK, deze partij hebben een grote weerstand tegen Israel, en tegen christenen die subsidie krijgen. Wel hebben de christelijke partijen een grote mond over de PVV/FVD en met name de CU zegt daar niet mee te willen regeren, maar men zwijgt over DENK!!!! dan moet men ook zo flink zijn, om publiekelijk te zeggen, dat zij daar ook niet mee wil regeren, daarom om de bovengenoemde redenen zal ik niet stemmen, op geen enkele partij trouwens, maar als ik op de bovengenoemde partijen stem, dan ga ik ook akkoord met het VN verklaring die deze partijen ondertekend hebben, en dat wil ik niet op mijn geweten hebben.