#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Verslagen

ChristenUnie-actie: jong en oud leggen klimaat-puzzel

De ChristenUnie wil dat de klimaatuitdaging waar we als Nederland voor staan ons samenbindt in plaats van verdeelt. Vandaag trapte de partij haar campagne af met ouderen en jongeren uit alle provincies. Ze noemen zich ‘klimaatjes’ en droegen naast een enorme puzzel één boodschap mee: zorgen voor de schepping doen we samen.
 
De afgelopen weken verspreidde de ChristenUnie metershoge houten puzzelstukken over de twaalf provincies. Op basisscholen, in wooncentra voor ouderen en in buurthuizen schreven, tekenden en plakten jong en oud samen hun ideeën over zorg voor de schepping op de felgekleurde puzzelstukken.
 
Zaterdag namen de provincies de puzzelstukken mee naar een Barneveldse basisschool - symbolisch in het midden van het land - en legden daar de puzzel: één grote landkaart, volgeschreven met ideeën en plannen hoe ouderen en jongeren hun schouders willen zetten onder de zorg voor de schepping.
 
Ook de landelijke kopstukken van de ChristenUnie waren aanwezig. Onder meer ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, minister Arie Slob, staatssecretaris Paul Blokhuis Eerste Kamer-lijsttrekker Mirjam Bikker en alle Tweede Kamerleden waren bij de actie.

Gert-Jan Segers: “De klimaatuitdaging waar we voor staan is een enorme puzzel, die we samen willen leggen. Dat is niet alleen een uitdaging, maar het biedt ook kansen. Vandaag hebben we gezien hoe dat er uitziet: veel creativiteit, veel goede energie en heel veel enthousiasme. Dat is ook wat de ChristenUnie is: niet aan de kant, maar aan de slag. Niet verdelen, maar verbinden. Dat geldt voor onze inzet voor jongeren, voor waardig ouder worden en voor het klimaat.”

Bron: ChristenUnie

Reageren


Otto

09-03-2019 07:34
Eerst kinderpardon, nu klimaat wat volgt? Men maakt zich ook druk om een uitgezette moslim, maar wie rept over een zuster die al 8 jaar wacht tot er een land komt, die haat opneemt? geen!!!!! want men is bang voor hun moslimgemeenschap, over wie heb ik het dan, juist over Asia Bibi uit Pakistan zij is vrijgesproken, maar vertoeft nog steeds in Pakistan, en haar gezondheid wordt steeds slechter, want zij is ook verstoken van zorg die krijg zij niet meer in Pakistan, nou CU je bent toch zo goed in terughalen van uitgezette asielzoekers, wat ga je doen voor deze zuster, of durf je ook niet voor de moslimgemeenschap in dit land, echt heel christelijk Nederland moet zich stuk schamen Urk daargelaten, die wilde haar wel halen, maar de rest zwijgt!!! schandalig