#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Hermen gaat zwemmen voor de vluchtelingen

Als fanatieke zwemmer heeft Hermen zijn zinnen gezet op een oversteek van de Oosterschelde, circa 8,5 kilometer. Op 3 juni deed hij een test door 3 km op de Maas te zwemmen van De Esch naar het bedrijventerrein bij de Brienenoord brug en terug met stroming. Toen Matthias hem daar ophaalde was hij vastbesloten: ‘Ik voel me sterk en ga ervoor...!’ Op 11 juli moet het gaan gebeuren...

Vorig voorjaar leek het noodlot toe te slaan met een meervoudige kankerdiagnose. Er was sprake van darmkanker. De bijnier werd weggehaald, omdat die ook aangedaan was, geheel onafhankelijk van de darmtumor. Daarnaast werd een vorm van Hodgkin lymfklierkanker vastgesteld.

Hermen en zijn vrouw schreeuwden letterlijk hun nood uit voor God. Hermen had de sterke overtuiging dat de tumors al geïsoleerd waren en geen kwaad konden. Hermen leeft! De kanker is weg. De stoma is weg! Hermen heeft zijn leven terug gekregen en hij wil het ook leven!

Meer dan ooit weet hij dat elke dag kostbaar is. Hij keek de dood in de ogen, maar het was zijn tijd nog niet. En als je dan je leven terug hebt gekregen, wil je niet anders dan dat leven in dienst van het leven van anderen te stellen.

Deze sponsoractie staat in het teken van steun aan de vluchtelingen! We willen meer dan bed, bad en brood alleen. Iedereen heeft een thuis nodig, ook als je voor korte of lange termijn in den vreemde bent. Hermen heeft het onrecht wat velen werd aangedaan gezien en wil juist hen, die tussen de wal en het schip vallen, helpen. Veel vluchtelingen verdrinken (letterlijk of figuurlijk) op hun tocht naar de vrijheid.

Een zwemtocht als deze is een eerbetoon aan hen. St. Christian Care East West is in Krimpen aan de Lek. De stichting doet al jaren opvang van vluchtelingen. Het gebouw waar deze opvang plaats vond is door een storm eerder dit jaar in vergaand verval gekomen. Hermen hoopt dat zijn zwemtocht voldoende geld op zal brengen om het dak weer terug te plaatsen en om het gebouw weer bewoonbaar te maken.

Klik hier om Hermen te sponsoren.

Foto beneden: Het beschadigde gebouw van St. Christian Care East West, voor opvang van vluchtelingen.


Reageren