#Tb 15 euro gift
Enquête: 102-Mogen christenen organen afstaan? Ja Nee

Radio & Tv tips

EO komt met nieuw muzikaal paasevenement voor NPO 2

De voorinschrijving voor het nieuwe EO-evenement Matthäus aan de Maas is geopend. Er is ruimte voor ruim 2.000 muziekliefhebbers die het aandurven om deel te nemen aan het grootste koor van Nederland. Gedurende een 90 minuten durende tv-special worden de hoogtepunten uit het meesterwerk van Bach toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Het evenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy en wordt uitgezonden op Goede Vrijdag 2020 op NPO 2.

In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd. Inmiddels geniet dit beroemde werk een ongekende en wereldwijde populariteit. De EO wil met dit evenement het paasverhaal en de culturele waarde van dit werk op een vernieuwende manier voor een groot publiek toegankelijk maken.

Dirigent Patrick van der Linden
Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion en wordt gedirigeerd door Patrick van der Linden. De concertprogramma’s van Patrick van der Linden kenmerken zich door een grote samenhang, verrassende verbanden en een breed spectrum aan muziekstijlen. Sinds november 2013 presenteert Van der Linden met het Ars Musica Kamerkoor het prestigieuze meerjarenproject ‘BACH AAN HET WOORD’, waarin de muziek van Bach op nieuwe, originele manieren gepresenteerd wordt.

Zomer 2019: start project
In de zomer van 2019 wordt bekendgemaakt of het evenement definitief kan plaatsvinden. Voorwaarde hiervoor zijn voldoende aanmeldingen voor het publiekskoor. Daarom is het belangrijk dat koren of individuele zangers die graag mee willen doen zich nu aanmelden. Iedereen die zich bij de voorinschrijving heeft aangemeld, krijgt dan als eerste de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het koor. Het is de eerste keer dat er een Matthäus Passion-koor van deze omvang in Nederland zal optreden.

De voorinschrijving is inmiddels geopend via deze link.

Reageren


Marten Dek

15-04-2019 06:59
Ja, nu goede vrijdag, wat een evenement.
Ma Riët Terug gevonden.
Marten Dek Beste Janneke,,
Hij kan gewoon gaan, goede vrijdag bestaat alleen via de verkeerde leer.
Ik zal het even uitleggen.
Vrijdag in het graf, Dan vangt de Sabbat aan, ook wel zaterdag genoemd bij de mensen.
Dat is één nacht en één dag. Dan volgt de eerste dag, ook wel zondag genaamd. Dat is de tweede nacht en dag. [[[[derde dag genoemd]]]]
Dan vangt de derde dag pas aan, ook wel maandag genoemd bij de mensen.
Onthoud dat even.
Laten wij de vrijdag ook even als een dag nemen, dan kom je terug bij de zondag, maar dan tel ik maar twee nachten.
Onthoud dat ook even. Het is zeer belangrijk als je zegt Jezus te geloven.
Mattheus 12:40 Want gelijk Jona drie dagen en drie nachten in de buik van het zeemonster was, zo zal de Zoon des mensen in het hart der aarde zijn, drie dagen en drie nachten.
Als wij vrijdag als een dag nemen en de Sabbat en zondag ook. Komen wij dus een nacht tekort.
Bij God begint de nieuwe dag bij het invallen van het duister. Toch????
Genesis 1:5 En God noemde het licht dag, en de duisternis noemde Hij nacht. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de eerste dag.
Wie kans ziet dat Bijbels waar te maken, Knappe vent.!!!!
Vrijdag is niet van God, en de zondag ook niet.
En degene die de zondag als een Bijbelse Rustdag ka bewijzen mag mijn mooie Klipper in bezit nemen. Mijn levenswerk, aan God te danken.
Met vr. gr.
Marten Dek.
Laat uw zoon dezelfde vrije wil hebben zoals God die alle mensen gegeven heeft.