#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Buitenland

Steeds meer verzet tegen christendom in VS

Volgens de American Family Association (AFA) tonen meer dan 200 groeperingen openlijk fanatisme tegen het christelijke geloof. Online worden zij door de organisatie voor christelijk gezinsleven in kaart gebracht (afa.net/bigotrymap). Een interactieve kaart toont de bewegingen die met ernstige handelingen hun intolerantie tegenover het christelijke geloof laten zien. AFA rekent daartoe onder meer pogingen om christenen het zwijgen op te leggen en de christelijke erfenis en geloof uit het Amerikaanse publieke domein te bannen.

“Een gemeenschappelijke praktijk van deze groeperingen is het bedreigen van scholen, steden en staten”, zegt voorzitter Tim Wildmon. "Dreigend met rechtszaken eisen zij dat gebed op scholen en in gemeenteraden wordt verboden, dat teksten met de Tien Geboden uit rechtbanken worden weggehaald en gedenktekens in de vorm van kruizen van begraafplaatsen en parken worden verwijderd.”

Wildmon zegt dat door het anti christelijke fanatisme particuliere ondernemers al werden aangeklaagd en genoodzaakt hun zaak te sluiten. “Gezinnen en bedrijven die er een christelijk wereldbeeld op na houden als het om maatschappelijke onderwerpen gaat, worden dikwijls geconfronteerd met vergelding door anti christelijke bewegingen, waarschuwt hij. ‘Het wordt tijd hen te wijzen op hun intolerantie”.

AFA heeft haar meer dan een miljoen vrienden en donateurs gevraagd geweld tegen christenen en op geloof gebaseerde organisaties te melden. Om aandacht voor het probleem te vragen, verspreidt de organisatie ook een elektronisch weekblad, waarin verhalen over tegen christenen gerichte acties staan. Verder wordt een app aangeboden voor nieuws daarover.

Reageren


EdVaessen

28-09-2019 07:38
Christelijke fanaten zien overal vijanden. Als je zegt dat je niet in God gelooft, voelen ze zich al 'vervolgd'. Dat teksten met de Tien Geboden niet thuishoren in een rechtbank zullen ze nooit snappen.