#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Politiek

Europese petitie tegen antisemitisme gelanceerd

ChristenUnie, SGP en CIDI starten Europese petitie stop-antisemitisme.nl met verzoek aan nieuwe Europese Commissie. Aan het begin van de Europese campagne begint de Joodse organisatie CIDI samen met politieke partijen SGP en ChristenUnie een petitie om de nieuwe Europese Commissie te vragen de strijd tegen antisemitisme tot een van de speerpunten te maken voor de komende jaren.

"Negen op de tien Europese Joden ervaart dat antisemitisme de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Deze gemeenschap voelt zich onveilig. De Europese Unie moet prioriteit geven aan de bestrijding van antisemitisme want dit kwaad komt helaas overal in de EU voor", zegt Peter van Dalen, lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP lijst.
 
Het CIDI steunt dit initiatief van harte en verspreidt de petitie in Nederland en via haar partnerorganisaties in heel Europa. "Steeds meer Joden in Europa overwegen om te emigreren of zetten werkelijk deze stap vanwege antisemitisme. Dat is tragisch en Europese landen kunnen veel meer doen om dit vreselijke kwaad te bestrijden", zegt Hanna Luden, directeur van het CIDI.
 
De petitie is vanmorgen gelanceerd in het Nederlands, Engels en Frans op de websites www.stop-antisemitisme.nl en www.stop-antisemitism.eu. In de petitie vragen de organisaties om een aantal concrete maatregelen die de Europese Commissie kan nemen tegen antisemitisme zoals veiligheidsmaatregelen en het bestrijden van haatmisdrijven.
 
Bert-Jan Ruissen, SGP-kandidaat voor het Europees Parlement: "De EU houdt zich bezig met allerlei regeltjes en richtlijnen, terwijl het pijnlijke probleem van het toenemende antisemitisme geen serieuze plek heeft op de politieke agenda. Dat moet anders, en daar ga ik me voor in zetten. Dit is een uiterst zorgelijke situatie en een angstige bedreiging voor het Joodse volk. Ik roep daarom alle partijen op om zich uit te spreken voor een Europa dat een veilig thuis is voor Joden. Collega's, sluit je aan bij deze petitie!"
 
Steun vanuit de Tweede Kamer
De Europese actie van CIDI en de Europese lijsttrekkers van ChristenUnie en SGP krijgt volledige steun van de Nederlandse partijleiders. Kees van der Staaij: "Een Joodse vrouw uit Almere vertelde me pas dat ze haar kettinkje met Davidsster niet meer durfde te dragen, omdat kinderen haar uitscholden. Ze riepen dat het een grote fout was dat niet haar hele familie was uitgemoord in de Tweede Wereldoorlog. Als je dat hoort, dan breekt je hart. Het toenemende antisemitisme schreeuwt om een weerwoord. Laten we ons daarom in heel Europa uitspreken tegen Jodenhaat."
 
ChristenUnie partijleider Gert-Jan Segers presenteerde onlangs samen met de VVD een initiatiefnota om de strijd tegen antisemitisme in Nederland hoger op de agenda te krijgen en concrete maatregelen te nemen. "Ik sprak een Joodse jongen die me vertelde dat hij nooit onbevangen de straat op kan met zijn keppeltje op. Hij heeft dagelijks te maken met antisemitisme. Maar het ergste vindt hij als omstanders wegkijken en doen alsof het probleem er niet is. Dat mag nooit gebeuren, niet in Nederland en niet in Europa. Wij mogen nooit zwijgen, Joden horen bij Europa. Daarom moet het de hoogste prioriteit worden van de Europese Commissie om veiligheid te bieden aan de Joodse gemeenschap in Europa."
 
Teken de petitie op www.stop-antisemitisme.nl of www.stop-antisemitism.eu

Bron: Eurofractie CU/SGP

Reageren


BASTIAAN

05-05-2019 09:46
Het Rooms/Marxistische EU-beleid is vanaf haar bestaan anti-Israël en anti-God!!! God [welke?] wordt dan ook nergens in hun EU-statuten genoemd.

Nederlanders hebben dan ook al massaal in 2005 met ruim 61% TEGEN die vermaledijde EU-Grondwet-Vlag-Volkslied gestemd!!! Onze Regering zou luisteren naar de Nee-Stemmers? Vergeet het maar!!!

Waarom is de EU een Rooms/Marxistische organisatie? Alle Kopstukken van de EU zijn Super Rooms.

En...Omdat verschillende pausen, beginnende met de Poolse Paus, al herhaaldelijk het volledige EU-Parlement in Straatsburg en Brussel hebben toegesproken. Pausen werden daar als vorsten ontvangen en toegejuicht...Goddank niet door iedereen!!!

Alleen de Ierse EU-Parlementariër, Ds. Ian Paisley juichte en klapte NIET mee in Straatsburg 1988 maar schreeuwde luid naar de Poolse Paus in de volle Raad: Antichrist-Antichrist-Antichrist!

Nederland was ook niet blij, [ook de RK 8 mei beweging niet] met het Pausbezoek in 1985. Veel boegeroep en carnavalskrakers over Popie Jopie. Lege straten. Een afgang voor de Paus en zijn gevolg.

Alle sappige details kunt u lezen in het magistrale boek: De Paus van Amsterdam: Biografie van RK. Huub Oosterhuis. Geschreven door Marc van Dijk. Een page-turner!

De EU is ook Marxistisch vooral door Federica Mogherini (Rome, 16 juni 1973) is een Italiaanse politica
en lid van de Europese Commissie. Ze was van 22 februari 2014 tot 30 oktober 2014 minister van Buitenlandse Zaken van Italië en was na Emma Bonino en Susanna Agnelli de derde vrouwelijke minister van Buitenlandse
Zaken van Italië.

Mogherini studeerde politicologie aan de Sapienza-universiteit in Rome waar ze afstudeerde op een scriptie over de relatie tussen religie en politiek binnen de ISLAM.

Na de grote overwinning van de Italiaanse fractie van
de Progressieve Alliantie van SOCIALISTEN en Democraten in de Europese Parlementsverkiezingen van 2014 werd Mogherini genoemd als opvolger van Catherine Ashton als hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie.

Op 30 augustus 2014 benoemde de Europese Raad haar met ingang van 1 november 2014 in die functie. In die hoedanigheid liet zij weten met de hele EU te willen streven naar de ERKENNING van Palestina [!!!] Ook vindt zij dat de POLITIEKE ISLAM [!!!] een plaats in de Europese politiek verdient."

Mogherini vertolkt hiermee exact de woorden van Paus Franciscus die ook al te gast was in EU-Brussel en de VN in New-York. Beide organisaties veroordelen herhaaldelijk het beleid van Israël en Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van de Joodse Staat sinds 1967 en in september 1980 opnieuw bezegeld in de Knesset!!!

VN en EU roepen landen dan ook al lange tijd op om Israël economisch te straffen via een BDS campagne. Joodje pesten?

Het startschot voor de BDS-beweging werd in 2001 gegeven tijdens de anti-racismeconferentie in het Zuid-Afrikaanse Durban, die dusdanig anti-Israëlisch uitpakte dat onder meer de VS en Nederland hun delegaties terugtrokken.

In Durban onderschreven 1500 kerkelijke [!!!] en mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Human Rights Watch, formeel het plan om Israël als ‘apartheidsstaat’ internationaal te isoleren, door ‘het opleggen van bindende en alles omvattende sancties en embargo’s, de volledige stopzetting van alle relaties DMV diplomatiek, economisch, sociaal, hulpverlening, militaire samenwerking en training tussen alle staten en Israël.

Geen wonder dat veel vrienden van Israël wereldwijd hun stem hiertegen verheffen en dat laten weten in hun stemgedrag. Thuisblijven dus!

De EU is anti-Israël en anti-God!

Wat hebben wij daar als Calvinistisch/Protestants/ Evangelisch land te zoeken? Mijn Schild en de betrouwen zijt Gij o God mijn Heer!!!

Dus CIDI, SGP, CU...stem met uw schoenen en vertrek uit die godloze EU...Ze lachen u alleen maar uit in Straatsburg en Brussel!

BASTIAAN

04-05-2019 10:41
Zijn ChristenUnie, SGP en CIDI niet heel erg naïef bezig die een druk doende zijn en een verzoek starten met een Europese petitie stop-antisemitisme.nl aan nieuwe Europese Commissie?

Weten zij niet meer...wat Wim Kortenoeven schreef?

Dominee Ateek, vriend van Palestijnen, was in 2009 samen met BDS-voorman Rifat Kassis een van de auteurs van het Kairos-document waarin de vervangingstheologie centraal staat, de Joodse band met het land Israël wordt weggeredeneerd, Israël wordt veroordeeld als apartheidsstaat, terroristisch geweld tegen Israël wordt goedgepraat en kerken worden opgeroepen tot een totale Israëlboycot!!!

Oud-premier Van Agt toonde veel waardering voor het schotschrift en oud-minister Jan Pronk (PvdA, lid van de Raad van Advies van The Rights Forum) bejubelde het document als ‘een klaroenstoot’.