#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Vlaanderen

Prof. dr. Kok hoofddocent bij ETF

De Zuid-Afrikaan prof. dr. Jacobus Kok (1978) wordt per 1 september hoofddocent Nieuwe Testament aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven. Hij studeerde aan de Universiteit van Pretoria en promoveerde in 2008 summa cum laude op het proefschrift ‘New Perspectives of Healing. Restoration and Reconciliation in John’.

Op dit moment is hij nog aan de Universiteit van Pretoria verbonden als hoofddocent Nieuw Testament. Onderzoekservaring deed hij op aan onder meer de Friedrich Wilhelms Universität in Bonn en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn wetenschappelijke werk kenmerkt zich door een interdisciplinaire benadering. Vorig jaar was hij co-editor van enkele theologische boeken.

Prof. Kok is een internationaal bekende spreker in academische, kerkelijke en andere kringen. In 2003 werd hij bevestigd als predikant van de Nederduits Hervormde Kerk in Zuid-Afrika. Hij is getrouwd en heeft twee zonen.

Volgens rector prof. Patrick Nullens van de EFT past hij heel goed in het team van die faculteit, onder meer wegens zijn internationale ervaring en netwerk en de wijze waarop zijn wetenschappelijke werk weet over te brengen aan gelovigen en kerken.


Reageren