#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Nieuws

Help Ingeborg en Roland uit de brand

We kregen net een berichtje binnen van Ingeborg en Roland, onze vrienden uit Congo. Hun kliniek is afgebrand. Omdat de kliniek nog niet gebruikt werd, woonde er een familie van de kerk in een van de huizen. In het andere gebouw zou de broer van Roland gaan wonen, die meehelpt bij het project met straatjongens. De beide gebouwen zijn tot de grond toe afgebrand en ze hebben niets kunnen redden.

Het is moeilijk om voor te stellen dat je alles verliest wat je hebt, behalve de kleding die je aan hebt. Dit gezin heeft helemaal niets meer. Zelfs geen beker, bord of bestek hebben ze kunnen redden. De kinderen van het gezin kunnen niet naar school, omdat ze hun schoolboeken en school uniform kwijt zijn. Er is hier geen verzekering, dus wat weg is, is echt weg.

Roland heeft sinds zijn jeugd ieder beetje geld wat hij had op zij gelegd om deze twee gebouwen voor de kliniek in de sloppenwijk te bouwen. En nu de gebouwen er eindelijk stonden, heeft een brand het volledig verwoest. Daarmee is deze grote investering, de mogelijkheid om een kliniek te starten en de woning van een gezin met 11 kinderen (ze woonden niet allemaal meer daar) en een woonplek voor de broer van Roland (voorlopig) van de baan.

Ik weet niet of je het wel eens gehad hebt dat je een fotoboek bent begonnen waar je uren aan hebt gezeten. En dat dan je computer vastloopt en je weer op nieuw moet beginnen. Ik kan daar zo van balen en me flink gefrustreerd voelen. Toen ik dit hoorde, raakte me dat. Je zou maar sinds je jeugd al je geld in een huis hebben geïnvesteerd, wat nu volledig is verbrand. Daar is een mislukt fotoboek helemaal niets bij.

De vrijgevigheid van Roland en Ingeborg en de mensen daar inspireert ons. Van het weinige dat ze hebben delen ze met elkaar. We merken dat het ons raakt en dat we graag mee doen met deze vrijgevigheid. Vooral ook omdat we geloven in de kracht van de projecten die er zijn in Congo. Er gebeuren zoveel bijzondere dingen in bijvoorbeeld de sloppenwijken Goma.  Bij een project met straatjongens komen regelmatig jongens tot geloof en worden deze gediscipeld, zodat zij andere straatjongens kunnen bereiken. Van het weekend zijn er weer twee jongens gedoopt.

Helpen jullie ons mee om Ingeborg en Roland te bemoedigen en samen mee te bouwen aan het  koninkrijk van God, ook daar? Dit kan natuurlijk door gebed, maar we willen jullie ook uitdagen om een bedrag naar hen over te maken.

Voor deze actie heeft het bestuur van Stichting Uitdaging besloten hier een actie voor op te zetten.

Uw gift kunt u overmaken naar: Stichting Uitdaging, Aalsmeer
IBAN NL47INGB0009069644
Onder vermelding: Gift Action Uruma


Reageren