#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Geneest God nog wel?

Vandaag in de rubriek GEESTELIJKE GROEI/Thema’s een belangrijk, open en eerlijk artikel van Rineke Peterson over genezing. Gaat u er even voor zitten om dit artikel in alle rust te lezen en op u te laten inwerken.

Bidden voor genezing. Het valt ons soms zo moeilijk, want hoe vaak hebben we voor genezing gebeden, en is de situatie toch niet beter geworden? We kunnen teleurgesteld raken in God en tegelijk willen we dat niet zeggen, dus zeggen we dat het Zijn wil was dat iemand niet genezen is. Hoe moeten wij met dit dilemma omgaan? Is God echt goed? Is ziek zijn soms beter voor ons? Moeten wij eigenlijk nog wel bidden voor genezing, of hoort ziek zijn bij Gods raadsbesluit?

Klik hier om het hele artikel te lezen!

Reageren


Henk

12-07-2015 01:16
Denis, dat God alleen gebeden verhoort die naar Zijn wil zijn is mij duidelijk, maar als ik het goed begrijp zeg jij dat God wel gebeden verhoort in onze geest (misschien wel wonderen doet in onze geest), maar (natuurlijk) niet in de materie. Dat is een heel stellige bewering. Op welke bijbelgedeelten baseer jij dit? Of is het jouw persoonlijke mening?

Denis

11-07-2015 10:40
Beste Henk, het enige soort gebeden die God verhoort zijn die in overeenstemming zijn met het goddelijk voornemen.

Een oprecht gebed dat je de waarheid mag kennen of God beter mag leren kennen zal hij zeker verhoren. Hij kan je wijsheid schenken.

Hij kan je vrede geven als je zorgen hebt. Hij kan je helpen betere godvruchtige eigenschappen te ontwikkelen.

Voor alle overige problematiek kan Hij kan je de kracht geven om met tegenslagen om te gaan maar meer gebeurt er niet.

Henk

11-07-2015 07:56
Denis, als God nu niet meer geneest dan verhoort God ook geen gebeden meer. Je kunt niet beweren dat God niet meer geneest, maar wel andere gebeden verhoort. Of geloof je dat ook niet!

Denis

11-07-2015 03:47
Natuurlijk geneest God heden ten dage niet. Anders zou het een ontzettend wrede God zijn indien hij een enkeling geneest en de rest van de mensheid en mensen die in hem geloven ziek laat of zelfs ten gevolge van ziekten laat sterven.

Ziek zijn is gewoon iets wat je kan overkomen. Het is geen straf van God noch is het iets wat hij wegneemt.

God beproeft niemand met kwade dingen ( Jakobus 1:13) en is goed voor goeden en slechten. Hij laat de zon opgaan en voorziet in vruchtbare regens ongeacht of mensen gelovig zijn of niet. (Mattheus 5:45)