#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Mensen

Henk Schouten verlaat Het Zoeklicht

Hoofdredacteur ds. Henk Schouten van Het Zoeklicht legt zijn functie per 1 oktober 2015 neer. Hij heeft vijftien jaar bij de organisatie gewerkt. Eerst als directeur van Het Zoeklicht en beheerder van haar conferentiecentrum ’t Brandpunt in Doorn, waar ook de kantoren zijn gevestigd. In die tijd werd hij bijgestaan door zijn vrouw, die de receptie van het conferentiecentrum runde. Na een burn-out deed Schouten een stapje terug en werd hij voor het geestelijke aspect eindverantwoordelijk en hoofdredacteur van het gelijknamig magazine Het Zoeklicht. Tegenwoordig woont hij in Hoogeveen.

Schouten (1953) volgde de predikanten opleiding van de Unie van Baptisten Gemeenten, het Baptisten Seminarium, destijds gevestigd in Bosch en Duin en verbonden met de theologische faculteit van de Rijksuniversiteit Utrecht.

Voordat hij in 2000 bij Het Zoeklicht kwam, was hij 21 jaar lang voorganger van diverse bij de Unie aangesloten baptistengemeenten. Volgens Schouten en zijn echtgenote Betty, met wie hij twee zoons kreeg en kleinkinderen heeft, wachten zij op wat de Heer hen nu te doen geeft. Hij vond het tijd worden na vijftien gezegende jaren bij Het Zoeklicht te vertrekken.

Die organisatie werd door wijlen Johannes de Heer gestart en legt zich toe op het onderzoek van de Bijbel in het bijzonder t.a.v. de profetieën. Behalve het tweewekelijks magazine Het Zoeklicht heeft zij een uitgeverij van boeken.

Op ’t Brandpunt worden studie- en vakantieweken georganiseerd. Het Zoeklicht organiseert ook reizen naar vooral Israël.


Reageren