#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Buitenland

Christelijke petitie tegen NBCUniversal

Internet evangelist Bill Keller wil dat mediagigant NBCUniversal excuses aanbiedt aan wedergeboren Bijbelgelovende christenen, wegens het bespotten en vernederen van hun geloof. Hij heeft een petitie op zijn website geplaatst en vraagt alle wedergeboren christenen die te tekenen.

Door Johan Bos

In de petitie wordt NBCUniversal gevraagd zich in alle onder dat bedrijf ressorterende media te verontschuldigen. Excuses worden ook gevraagd voor het onvoldoende weergeven van de standpunten van Bijbelgelovende christenen in programma’s over onderwerpen als homoseksualiteit, de verdraaiing van het ‘Bijbelse huwelijk tussen een man en een vrouw’ en de ‘moord op onschuldige baby’s in de baarmoeder’.

Volgens Keller wordt het tijd dat christenen zich duidelijk uitspreken en hun geloof verdedigen en heeft de kerk haar eigen subcultuur binnen de kerkmuren geschapen. Daarom is in Amerika naar zijn mening de geestelijke rebellie ontstaan tegen God, de Schepper. De kerk liet, zegt hij, de massa’s verslinden door de wolven van satan.

"NBCUniversal is een schoolvoorbeeld van een belangrijk media conglomeraat dat zonder schroom of bezorgdheid niet alleen promoot wat in de Bijbel gelovende christenen zien als zonde, maar in zijn programmering dagelijks christenen bespot en vernederd via presentatoren en gasten in de uitzendingen”, zegt Keller. Christenen worden volgens hem afgeschilderd als intolerante dwepers, haatzaaiers en dwazen wegens hun geloof in de waarheid van de Bijbel.

Hij constateert dat in feite minder dan twee procent, ongeveer zes miljoen mensen in het land het homohuwelijk omarmen, maar wijst er op dat een door 200.000 mensen ondertekende petitie NBCUniversal kennelijk dwong de relatie te verbreken met de republikeinse presidents kandidaat Donald Trump. Het zou volgens Keller interessant zijn te zien wat er gebeurt als meer dan zes miljoen wedergeboren christenen nu een petitie tekenen.


Reageren