#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Mensen

Els ter Welle: ‘We beloofden God elkaar vast te houden’

 “Je trouwt met iemand omdat je van die persoon houdt. Maar het huwelijk houdt meer in. Het is ook een beslissing om van iemand te houden.” Dat zegt Els ter Welle in het Zoeklicht. Haar man, Herman ter Welle, verblijft in een christelijk verpleeghuis en lijdt aan dementie. Ooit was hij de leider en stichter van In de Ruimte, initiatiefnemer voor evangelisch voortgezet onderwijs, hoofd van een Bijbelschool en veel meer. “Wat vind ik deze eindfase van dementie waarin hij nu verkeert moeilijk. Mijn dynamische man kan niet meer reageren”, schrijft ze.

In maart (2015) waren zij 53 jaar getrouwd. Op de trouwdag aten ze samen in het restaurant van verpleeghuis de Wijngaard. “Ik wilde deze heugelijke dag niet ongemerkt voorbij laten gaan.” Els ter Welle denkt dat hij er zeker wat van heeft meegekregen dat het een bijzondere dag was.

Haar huwelijk is niet altijd over rozen gegaan, geeft ze toe. “Maar een huwelijk is een verbond. We hebben voor Gods aangezicht beloofd elkaar vast te houden door dik en dun.”

Reageren


Wilma Olthof

27-08-2018 03:16
Lieve Els,
Bedankt voor al jullie inzet voor de kinderkampen. Ik kwam voor het eerst in Oldebroek en daarna naar Soest. Het maakte een belangrijk deel uit van mijn leven destijds waar ik nog met veel plezier op terug kijk. Ik las dat Herman is overleden. Het deed me wel wat dat te horen. Ik wens jou het allerbeste toe Els voor de komende tijd. Veel liefs van Wilma Olthof

LILIAN .J WATERLAND

19-09-2017 08:22
bedankt voor alles lieve Els ik ben het donkere meisje van jullie briefkaart

Gjalt Dijkstra

27-02-2016 04:41
Lieve Els,
Ik ben Herman nog steeds dankbaar dat hij mij als een persoon uit de wereld van verderf en oud medewerker aan de bijbelschool heeft opgevangen. Ik vergeet nooit dat wij samen op de bank zaten in zijn kantoorkamer en begon voor te lezen uit de kinderbijbel.
Els een dikke knuffel van mij!! Groetjes Gjalt.

Hans Vosgezang

20-07-2015 06:00
Je hoort wel eens dat demente mensen zodra je geestelijke liederen zingt dat ze meezingen, dan heb je in die zin tóch nog een beetje contact.

Johan Th. Bos

18-07-2015 12:26
Stuur kaarten etc. naar Het Zoeklicht. Postbus 99, 3940 AB Doorn.
Adres van Els: Varenstraat 1, 3765WJ Soest; 035-6032618

Jan Smit

18-07-2015 10:41
Wat zou het fijn zijn, wanneer iedereen die Herman en Els gekend of meegemaakt hebben, hen eens een kaart of bloemetje zouden toesturen. Misschien heeft de redactie van Uitdaging een postadres beschikbaar?