#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Satanisch standbeeld onthuld in Detroit

In de Amerikaanse stad Detroit is een satanisch standbeeld onthuld. Het gaat om een monument voor de Baphomet, een geitachtige figuur die sommige gelovigen vrees inboezemt.

Het bronzen beeld is zo'n drie meter hoog en heeft meer dan 90.000 euro gekost. Het zou in eerste instantie worden onthuld in een theatergebouw, maar protesterende kerkleiders en omwonenden hielden dat tegen.

De nieuwe locatie werd geheimgehouden tot een uur voor de onthulling. Belangstellenden werden per e-mail getipt over de locatie. "Kleed je als een beest of draag hoorns en een staart", stond in de uitnodiging.

Honderden satanisten kwamen af op de uitnodiging in de meest uitgesproken outfits, onder het motto 'Gelijke monniken, gelijke kappen'. Als christelijke organisaties hun religie mogen etaleren, dan mogen andersgelovigen dat ook, zeggen ze.

De bedoeling is dat het beeld binnenkort wordt verplaatst naar de staat Arkansas, waar het naast een christelijke sculptuur moet komen te staan: een beeld van Mozes' tien geboden.

Bron: NOS / IKON


Reageren