#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Buitenland

Afkeer barbarij, IS strijders worden christen

Foto: Jesiden herinneren in Dohuk/Noord-Iran aan hun brutale verdrijving door de terreurorganisatie Islamitische Staat, een jaar geleden. Foto: picture-alliance / AP Photo

In het noorden van Irak, worden steeds meer moslims christen. Onder hen zijn zelfs strijders van de terroristische organisatie "Islamitische staat" (ISA of IS). Door de verandering van hun geloof riskeren zij hun leven. Velen zijn teleurgesteld door, en ontdaan over, de barbarij van de IS. Enkelen melden dat Jezus Christus hen persoonlijk verschenen is. Dat schrijft de digitale krant Christian Post, waarbij ze zich beroept op voormalige moslims in het conflictgebied.

De IS hebben honderdduizenden christenen, Jesiden en gematigde moslims, uit hun thuisland verdreven. Veel vluchtelingen voelen zich door de wereld in de steek gelaten. Maar op wonderbaarlijke wijze hebben velen de weg tot het christelijke geloof gevonden, aldus de Christian Post. Onder hen is de Irakees Barazan Azeezi. Hij werd opgeleid tot Imam en preekte vaak over de Koran. Maar, hij was steeds bang voor Allah en had het gevoel dat er iets ontbrak. Toen verscheen Jezus in een droom aan hem. Jezus liet hem zien dat hij verlangt naar Zijn liefde en vrede. Azeezi zocht een Bijbel en begon daarin te lezen. Hij herkende de waarheid en begon de "ware God" lief te hebben. Toen zijn familie hoorde van zijn bekering, hebben ze hem eerst voor gek verklaard, daarna hebben ze geprobeerd hem te doden. De reden: volgens de islamitische godsdienstige wet Sharia wordt de verandering van godsdienst door een Moslim met de dood bestraft. Desondanks zijn velen bereid die prijs te betalen nadat ze Jezus ontmoet hebben, zegt Azeezi.

Bron: Idea Duitsland


Reageren