#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Christenvervolging

Christenen Syrië nog spoorloos

Nog steeds worden de tientallen Syrische christelijke gezinnen vermist, die door strijders van de Islamitische Staat eerder deze week zijn ontvoerd. In totaal gaat het om honderden mensen uit de stad Qariyatain in de provincie Homs. Volgens kerkelijke bronnen is het contact met hen verloren.

Het zou om minstens 230 mensen gaan. Een deel ervan kwam uit het Dar Alyan klooster in Qaryatain. Het aartsbisdom van de Syrisch Orthodoxe Kerk in de regio zegt dat er 250 mensen worden vermist. Zij werden gekidnapt bij checkpoints en in kerken.

Oorspronkelijk werden door IS ongeveer 200 gezinnen gevangen genomen, maar een aantal daarvan is weer vrijgelaten, zegt de Kerk “Wij weten van de anderen niet of zij nog in leven zijn of gedood.“ Volgens waarnemers is Qaryatain een van de sleutelplaatsen voor IS, omdat zijn aan de weg Damascus-Homs liggen, een aanvoerroute voor de strijders. Dat meldt christelijke persdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging. Christenen worden vaak het eerst uitgekozen door IS om te worden onthoofd, als zij weigeren hun geloof in Christus de rug toe te keren en zich tot de Islam te wenden.


Reageren