#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Binnen/buitenland

Extreme prestaties, bar weer, goede doelen

Op de grens van Bulgarije en Griekenland is vorige week de eerste Muskathlon van dit jaar gelopen en gefietst De 44 Muskathleten die er aan meededen brachten samen € 400.000 op voor de strijd tegen mensenhandel en seksslavernij.

Volgens de christelijke organisatie ‘4eMusketier’, die zich bezighoudt met fysieke krachtmetingen op zogenoemde ‘karakterweekenden’ en andere evenementen, kregen de deelnemers vorige week veel terug voor al dat geld. “Een onvergetelijke reis vol hoop en gerechtigheid”. Zij beleefden volgens de organisatie ‘intense ontmoetingen, ultieme prestaties in extreme weersomstandigheden en contact met de lokale bevolking’.

In 2016 staan er negen verschillende Muskathlons op het programma. Het geld dat daarmee - via sponsoren - wordt opgehaald gaat naar Compassion, Open Doors en A21. Elke deelnemer zoekt voor 10.000 euro aan sponsoren en betaalt daarnaast zijn eigen reis.

Aanstaande maandag (16 maart) kan men kennis maken met de doelen, de landen en het concept. De bijeenkomst wordt gehouden in De Schuilplaats, Otterloseweg 18a, Ede (19.30 uur).


Reageren