#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Stiltetour: Herademen met de Psalmen

Wegens enorme belangstelling trekken Mirjam van der Vegt (stiltetrainer) en Ronald Koops (musicus) in het najaar van 2015 opnieuw het land in met de Stiltetour Herademen met de Psalmen. Een muzikale en verstillende tocht langs woorden van herademing, wanhoop en hoop. Ze willen de bezoekers inspireren en troosten door deze eeuwenoude liederen.

Tijdens de avond beleven de bezoekers de psalmen op diverse manieren: stiltemeditaties, nieuwe liederen waarbij de letterlijke psalmen (NBV) op muziek zijn gezet en interactieve oefeningen. Net als bij de voorgaande stiltetours, worden bezoekers van de tour weer meegenomen op reis de stilte in, waarbij ruimte is voor hoogte- en dieptepunten.

Nieuwe producten
Bij deze tour zijn twee nieuwe producten verkrijgbaar, zodat bezoekers en andere geïnteresseerden ook thuis de rust en de diepte van de teksten kunt ervaren. In het boek Herademen met de Psalmen van de hand van Mirjam van der Vegt krijgt de lezer stiltemeditaties bij veertig psalmen aangereikt met reflectieve vragen. Op de cd Herademen met de Psalmen van Ronald Koops worden diverse psalmen uit de Nieuwe Bijbelvertaling letterlijk gezongen op nieuwe melodieën.

Goede reacties vorige stiltetour
'Een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Zou er zo weer heen gaan.' 'Wat een prachtige avond; zowel in muziek als gesproken woord. Ben er stil van.' 'Een zielservaring; gevuld met vrede ging ik weer naar huis.'

Tourdata Stiltetour
30 oktober: Doorn (Het Brandpunt, Postweg 18), met aansluitend stilteweekend
06 november: Veenendaal (Poortkerk, Poortjesgoed 1)
20 november: Groningen (Stadskerk VBG, Friesestraatweg 221)

Websites
www.stiltetour.nl
www.truetickets.nl/stiltetour
www.mirjamvandervegt.nl
www.ronaldkoops.nl

Foto's: Mirjam van der Vegt en Ronald Koops.


Reageren