#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Opinie

‘Christenen ontkomen niet aan vervolging’

Ook Amerikaanse christenen ontkomen niet aan heviger wordende verdrukking in een steeds slechtere wereld. Dr. Jack Hayford, auteur en vooraanstaand charismatische leider, zei dat tijdens een bijeenkomst van de Assemblees of God (AG). Bestuurder George O. Wood van AF had hem geïntroduceerd als de meest gerespecteerde persoon in pinkster- c.q. charismatische kring.

Hayford is stichter en pastor van de Church on the Way in Van Nuys, California, en The King’s universiteit in Southlake, Texas. In zijn toespraak stond hij stil bij de Grote Opdracht en hoe Jezus voorspelde dat de Heilige Geest Zijn volgelingen zou voorbereiden op komende problemen. Spreken in tongen, voor hem dagelijkse praktijk sinds zijn 18e, is volgens velen een uitwendig bewijs van de doop in de Heilige Geest, maar volgens hem meer een door God gegeven geschenk dan een bewijs.

Hayford zei dat Amerikaanse kerkgangers niet de realiteit kunnen ontkennen dat honderden volgelingen van Christus in het Midden-Oosten sterven voor hun geloof. “Christenen in de USA, vooral jongeren, zullen verdrukking ervaren, tot martelaarschap toe.” De kracht van de Heilige Geest is volgens hem nodig om stand te houden tot in de dood. Hij spoorde pastors aan de Heilige Geest gepassioneerd te prediken als de manier om jonge gelovigen naar een leven van discipelschap te leiden. “Mijn gebed is dat niemand van ons wordt gezien als promotor van een ritueel in plaats van de doop in de Heilige Geest, in overeenstemming met een denominale traditie”, zei hij.


Reageren