#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Agenda

Nieuwe Blije Bijbeltent in Amersfoort

Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) toert deze zomer met een nieuwe rood-blauwe, circusachtige tent door het land. Het inmiddels vertrouwde thema is weer ‘Blij met de Bijbel’. Van zaterdag 29 juni t/m vrijdag 5 juli staat de tent op Evenemententerrein Hamseweg, 3828 AG Hoogland.  Zowel overdag als ’s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord. Buiten de programma’s om kan men ook aanlopen voor een praatje en koffie of thee.

De nieuwe tent werd aangeschaft om te kunnen voldoen aan de aangescherpte regelgeving van gemeenten.
Woensdag (15:00 uur) is kindermiddag, met Greetje de Jongh en Marja Stravers en een optreden van de Gospel Kidz uit Amersfoort.
Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf driemaal spreekt (zondag, woensdag en vrijdag) en ook deel uitmaakt van de BBC-combo, die woensdag optreedt met het programma ‘Laagdrempelig’. Andere sprekers zijn: Jeroen van Eendenburg (zaterdag), Jan van der Linde (maandag), Jarno Wolf (dinsdag) en Steven van der Hoeven (donderdag).
Muzikale medewerking: Johan Bruin & Band (zaterdag), gospelkoor Testify (zondag), Bijbelse Boodschap Koor (maandag), Stèphanie (dinsdag), Tin Speranza (donderdag) en Albert & Minke (vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”
Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Het is de vijftiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Meer informatie: www.bijbelstudie.nl

Reageren


Marten Dek

13-07-2019 11:47
De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld.
Waarom viert men dan de zondag van Rome en niet de Dag van God, de Sabbat.
Mattheus 15:9 Tevergeefs eren zij Mij, omdat zij leringen leren, die geboden van mensen zijn.
Maar ach dat vind God heus niet erg. De Zondag van de zonaanbidding omgezet in de verrijzenis.
Mattheus 19:17 Hij zeide tot hem: Wat vraagt gij Mij naar het goede? Een is de Goede. Maar indien gij het leven wilt binnengaan, onderhoud de geboden.
Wij zijn immers vrij van de Wet. Dat tegen de woorden van Jezus en God in.
En bijna zeker, u heeft hier lak aan.
Met vr. gr.
Marten Dek.